Kako izgleda stan dvoje zaljubljenika u umjetnost?

Ako ste se pitali kako igleda dom dvoje zaljubljenika u umjetnost, odgovor je – poptuno minimalistički. Barem ako je suditi prema riječima slikarice Tatjane Politeo i glumca Željka Šestića.

 

 

Par se oslonio na jednostavne linije, bijelu boju i prirodne materijale. Ulazni prostor vodi do centralnog dijela koji čine dnevni boravak, kuhinja i dio za blagovanje. Na suprotnoj strani su ostale prostorije poput kupaonice i radnih soba. Dozu individualnosti prostoru daju detalji. Većina je djelo ruku Tatjane Politeo. Od slika i vaza pa sve do ukrasa i skulptura.

Zajedničkim osmišljavanjem i idejama i radom, Željko i Tatjana u stvorili su ugodan dom. Tatjanina ideja bila je stvaranje velikog centralnog prostora, a za crtanje i realizaciju bio je zadužen Željko. Radovi su trajali godinu dana, priča nam Tatjana. Bilo je tu gubljenja živaca, zamornih i dugotrajnih radova, ali naposlijetku rezultatom su vrlo zadovoljni. “Ideja je bila jedan otvoreni prostor”, kaže Tatjana, “open space koji ćemo polako poslije nadograđivati s detaljima, najviše naravno s mojim radovima i to smo i uspjeli”.
“Da”, dodaje Željko, “zapravo sama želja da prostor bude otvoren je bila Tatjanina, a eto čemu muškarci služe nego da uvesele svoje žene, pa tako sam onda ja crtao dosta dugo koncepte otvorenih prostora dok nismo bili zadovoljni”, kroz smjeh zaključuje glumac.

A razloga za zadovoljstvo svakako imaju. Stvoriti ovakav moderan stan iz ruševina nije nimalo lak zadatak. Napominju, ipak, da s uređenjem još nisu gotovi. Teško nam je povjerovati da stan može još bolje izgledati, ali sudeći po viđenom, nemamo razloga sumnjati.

Komentari