DOBITNA KOMBINACIJA: akcenti u boji i funkcionalna rješenja u modernom dvosobnom stanu

Dvosobni stan u novogradnji, površine 51 četvorni metar, funkcionalan je i moderan prostor s velikom, svijetlom kuhinjom koja će oduševiti ljubitelje moderne elegancije.

 


Dizajnerica Anna Popova potpisuje projekt uređenja dvosobnog stana u novogradnji, površine 51 četvorni metar. Vlasnik, poslovni čovjek koji puno putuje, odlučio je imati svoju stalnu bazu koja više neće biti podstanarski stan, nego njegov prostor koji će imati atmosferu doma. Bilo mu je bitno imati vlastiti prostor, uređen prema njegovim željama.

Pored stvaranja ideje ugodnog i toplog doma, glavna ideja projekta je bila stvoriti funkcionalan i moderan prostor s velikom kuhinjom, budući da vlasnik voli kuhati i primati goste.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV; STAJLING: SOFIJA KALBAZOVA

Stan je modernog tlocrta u kojem se iz hodnika ulazi u dnevnu prostoriju koja objedinjuje kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. Hodnik vodi i u ostale prostorije doma – kupaonicu, garderobu i spavaću sobu.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV; STAJLING: SOFIJA KALBAZOVA

Iako je riječ o novogradnji, kako bi rezultat ispao što bolji i u skladu s klijentovim željama i potrebama, učinjene su neke intervencije u tlocrtu. Postojeća garderoba smanjena je u korist kuhinje, budući da je vlasnik želio imati dovoljno mjesta za kuhanje.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV; STAJLING: SOFIJA KALBAZOVA

Maknut je i manji zid koji je odjeljivao kuhinju od boravka jer je ovako prostor otvoreniji i prozračniji te više prirodne svjetlosti dopire do kuhinje. Istovremeno, U oblik omogućio je odvajanje od dnevnog prostora – tako se obje zone dovoljno ističu.

Između kuhinje i hodnika nema pregrada, tako da se cijeli prostor uspio ispuniti prirodnim svjetlom.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV; STAJLING: SOFIJA KALBAZOVA

Drvene lamele u prostoru dnevnog boravka i hodnika, kao i zidne ploče u spavaćoj sobi dale su interijeru toplinu i posebnu dozu estetike, a ogledal su pomogla vizualno proširiti prostor.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV; STAJLING: SOFIJA KALBAZOVA

 

 

Komentari