MALI ŠARENI STAN: vlasnici su se poigrali bojama kako bi bio atraktivniji za prodaju

Stan od 42 četvorna metra svidio nam se zbog svoga dobrog rasporeda, ali i odabira boja koji je netipičan za skandinavski dizajn kojim je prostor inspiriran.

 


Na stranici švedske agencije Hemnet pronašli smo stan u Stockholmu koji nas je osvojio dobrim rasporedom u maloj kvadraturi, ali prije svega odabirom boja koje su stvorile divno šarenilo.

Ovakav spoj boja usto je vrlo netipičan za stanove na sjeveru Europe kojima dominira skandinavski stil koji preferira neutralne svijetle i tamne nijanse.

 

Foto: Hemnet

Uređenje ovog stana koji je odnedavno na prodaju vlasnici su podvrgli adaptaciji kako bi bolje prošao na tržištu. Uređenje je inspirirano skandinavskim dizajnom a igra bojama ne nadogradnja koja ga je učinila atraktivnijim. Cilj ovakve palete boja bio je dobiti interijer koji će se izdvajati od ostalih i tako privući pažnju potencijalnih kupaca.

Foto: Hemnet

Ovaj mali stan zauzima površinu od 42 četvorna metra i sastoji se od ulaznog prostora, kupaonice, jednolinijske kuhinje i velike centralne prostorije unutar koje je niša s prostorom za spavanje.

Kako bi prirodno svjetlo dopiralo do spavaće sobe, između nje i dnevnog boravka stavljena su staklena vrata. Ovaj spavaći kutak nekoć je bio dnevni boravak no izduženi tlocrt i nišni dio bili su savršeni za smještanje ležaja. Staklena vrata mogu dobiti dodatnu privatnost stavljanjem gustih zavjesa.

Foto: Hemnet

U originalnom tlocrtu kuhinja je bila odvojena zidom od dnevnog boravka a sada je taj zid većinom maknut pa je ona djelomično otvorena prema ostatku stana. Unutar kuhinje je postojao i mali stol za blagovanje kojeg sada nema. To je ujedno i najveći nedostatak stana, ali novi vlasnici mogu lako pronaći mjesto za njega u boravku ili napraviti šank na dnu kuhinje.

Foto: Hemnet

Skladišni prostor riješen je uskim bijelim ormarima u spavaćoj sobi te jednim ormarom u hodniku.

Foto: Hemnet
Komentari