HARMONIČAN DOM: super spoj tradicije i modernog stila stvorio je atraktivnu i opuštenu cjelinu

Trosobni stan u Barceloni prošao je temeljitu adaptaciju, a stilistica Sol van Dorssen pomogla je vlasnicima, bračnom paru, urediti stan da bude estetski skladna cjelina.

 


Iako to najviše o željama vlasnika, većina interijera koje smo prenijeli ovdje, a dolaze iz Španjolske, odišu vintage šarmom, opuštenošću i toplinom. U njihovim interijerima prevladavaju drvo, retro uzorci, prirodni materijali i zemljane boje pa nerijetko izgledaju kao ladanjske kuće.

Upravo je takav stan u Barceloni koji vam ovaj puta predstavljamo, a koji smo pronašli na stranici ElMueble. Iza njegova uređenja stoji dizajnerica i stilistica Sol van Dorssen, voditeljica studija Vestir su Casa koja je imala potpunu slobodu u osmišljavanju ovog skladnog stana. Prije samog uređenja, stan je prošao temeljitu adaptaciju nakon koje je stvorena sjajna harmonija.

Foto: Vestir tu casa

DOBRA KOMBINACIJA BOJA I TEKSTILA

Želja vlasnika je bila da to bude harmoničan, ugodan i opušten prostor te da cijeli prostor bude stilski povezana cjelina. Dodatni zahtjev je bio da se kuhinja potpuno otvori prema blagovaonici i dnevnom prostoru što je učinjeno rušenjem zida.

Uz dobru kombinaciju boja i tekstila, dizajnerica ga je uspjela učiniti vrlo privlačnim i ugodnim prostorom. Baza su neutralne boje – bež i bijela uz dodatke sive, a nijanse plave i zelene su unesene kao jaki stilski akcenti koji su oživjeli prostor i dali mu dinamiku.

Foto: Vestir tu casa

KONCEPT DNEVNE ZONE

Svakako najatraktivniji dio stana je otvorena dnevna zona koja se sastoji od boravka, blagovaonice i kuhinje. Sve tri zone povezane su u homogenu cjelinu, a istovremeno su vizualno odijeljene – boravak je od ostataka prostora odvojen sofom koja mu je ‘okrenula leđa’, a kuhinja od blagovaonice i boravka otokom u prekrasnoj petrolej zelenoj boji. Kako bi se što bolje iskoristio prostor, blagovaonski stol naslanja se na kuhinjski otok.

Foto: Vestir tu cas

Vlasnicima se svidjela ideja ukrašavanja akcentnog zida u boravku drvenim letvicama. S bijelom lanenom zavjesom i ukrasnim jastucima letvice su donijele toplinu i dozu stila.

Foto: Vestir tu casa

Spavaća soba, kao i radna, pročišćen je prostor, s osnovnim elementima namještaja i vrlo malo detalja i boja, kako vlasnike ništa ne bi ometalo u potrazi za mirom i koncentracijom. Toplinu u spavaćoj sobi donijela je tapeta te tapecirano uzglavlje presvučenom lanom, dok u radnoj sobi tu ulogu imaju drvene površine.

Foto: Vestir tu casa

 

Komentari