MODERNA KLASIKA: pomno osmišljen svaki centimetar stana za sredovječni par

Zavirite u atraktivni prostrani trosobni stan, novi dom aktivnog sredovječnog para koji je odlučio preseliti u manji prostor budući da su se djeca osamostalila.

 


Stan u novoj zgradi s površinom od 85 četvornih metara nalazi se u mirnijem kvartu, okružen zelenilom. Sve to bili su aduti koji su privukli nove vlasnike, sredovječni par. Dosadašnji stan bio im je, nakon osamostaljenja djece, prevelik pa su poželjeli preseliti u manji, koji bi imao ipak dovoljno prostora za obiteljska okupljanja i druženja te gostinjsku sobu za djecu i unuke.

3D vizualizacija: Studio I-PROJECT

Vlasnici vode aktivan život i širokog su spektra interesa te vole putovati, tako da je izgled interijera odraz njihova životnog stila, ali i potreba. Za uređenje su angažirali arhitekta Alexandera Ignatijeva koji je nastojao odgovoriti na njihove zahtjeve.

3D vizualizacija: Studio I-PROJECT

U početku se vlasnica sama namjeravala pozabaviti interijerom, no shvatila je da se ne može nositi sa svim segmentima da joj je potrebna stručna pomoć. Željela je ići u korak s vremenom i unijeti modernost, ali istovremeno nije mogla odustati od nekih svojih ideja o udobnosti i originalnosti.

Tako je ovaj projekt uređenja rezultat kompromisa, zahvaljujući kojem se uspjela sačuvati autorska ideja arhitekta i zadovoljiti zahtjeve naručitelja koji je aktivno sudjelovao u zajedničkom odabiru namještaja i dodataka.

3D vizualizacija: Studio I-PROJECT

Prije uređenja u stanu su napravljene male preinake – zid koji dijeli hodnik od dnevnog boravka pretvoren je u policu s knjigama, a zid kojim je bila odijeljena kuhinja je sada maknut. Umjesto zida stavljene su pregrade od efektnog tamnoga stakla.

Dnevni dio ima dva prostora za blagovanje – manji unutar kuhinje i veći u sklopu dnevnog boravka. Sve zone u stanu istaknute su bojom.

3D vizualizacija: Studio I-PROJECT

Hodnik je iskorišten za ugradbene ormare kao i mala ostavu unutar njega te vešeraj. Pored velike otvorene dnevne zone i hodnika, u stanu se nalaze i dvije spavaće sobe – jedna koja pripada vlasnicima i u sklopu koje je kupaonica te gostinjska koja ima izlaz na zatvoreni balkon. U stanu se nalazi još jedna, gostinjska kupaonica.

3D vizualizacija: Studio I-PROJECT

Ono što je vrlo zanimljivo u ovom uređenju jest da se uspjelo organski spojiti nekoliko žanrova. S jedne strane, to je moderan interijer koji odgovara duhu vremena, a s druge strane, prožet je poštovanjem prema željama kupaca koji vole klasiku i vintage pa u interijeru postoji jasna referenca na 60-e. Sve u svemu, stvorena je dobro uravnotežena arhitektura prostora.

3D vizualizacija: Studio I-PROJECT

 

Komentari