MALI ŽENSKI STAN: 42 kvadrata moderne elegancije, funkcionalnosti i šarma

Moderni stanovi neće izgubiti nimalo na svojoj suvremenosti ako u njih dodate elemente vintagea i klasike. Štoviše, bit će znatno zanimljiviji i atraktivniji. Pogledajte kako je to učinio studio Deer Design u malom dvosobnom stanu u Varšavi

 

 

Interijer za mladu vlasnicu, površine 42 četvorna metra pomno je osmišljen do posljednjeg centimetra. To je iznimno potrebno kod interijera koji ne obiluju kvadratima. Velika pomoć u uređenju ovoga stana u Varšavi bila je činjenica da se stan nalazi u novogradnji i da je raspored vrlo funkcionalan i praktičan, prilagođen suvremenom načinu života. No dizajneri iz studija Deer Design ipak su napravili male izmjene kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe mlade vlasnice, ali i stvorila veća funkcionalnost i dojam prostornosti.

Foto: Deer Design

Kuhinja je bila dio dnevnog prostora, ali je imala zid s velikim otvorom koji ju je djelomično dijelio prema boravku. Dizajneri su maknuli zidić i na njegovo mjesto stavili donje kuhinjske ormariće s  radnom plohom. Ovako se kuhinja više otvorila prema boravku a prostor iskoristio za kuhinjski namještaj.

Foto: Deer Design

Druga preinaka dogodila se u dnevnoj sobi kojoj je pripojena ostava. Vlasnica je naime željela u maloj spavaćoj sobi veliki ugradbeni ormar za garderobu što je bilo nemoguće s obzirom na postojeću kvadraturu. Kako ormari ne bi zagušili spavaonicu, na fronte su stavljena ogledala koja su stvorila iluziju većeg prostora.

 

Foto: Deer Design

U uređenju su se dizajneri vodili vlasničinim željama da njezin novi dom bude moderan, ali i kombinacija različitih stilova te ima ženski touch. Kombinacija skandinavskog stila, klasike i vintagea kao i odabir dviju ružičastih nijansi pokazao se kao puni pogodak. Gornji kuhinjski ormarići i tapecirane stolice postale su glavni stilski naglasak u interijeru te donijele modernu eleganciju, ali i vintage štih.

Foto: Deer Design

Veći komadi namještaja poput kutne garniture, donjih kuhinjskih ormarića i kreveta u spavaćoj sobi u neutralnim su sivim tonovima, što je unijelo ravnotežu u prostor, dok su drvene površine (podovi, police, stolići) unijele toplinu.

 

 

 

Komentari