Jednostavno pročelje skriva čaroban interijer te rajsku terasu i vrt. A sve skriveno od znatiželjnih pogleda

Ni nakon temeljite adaptacije vanjsko pročelje, koje se vidi s ceste, ne govori puno o ovoj kući za odmor u Hampshireu, pokrajini na jugu Engleske. Prava divota krije se tek kad zavirite u interijer te čarobnu stražnju terasu i vrt

 

 

Kuća na jugu Engleske, i sasvim blizu obali, godinama je služila kao radionica u sklopu velikog imanja, a onda su je novi vlasnici Juliette i Tom Chamberlain pretvorili u kuću za odmor koja ima i veliku terasu i vrt s namjerom da je prodaju dalje. Time se inače bavi njihova tvrtka.

 

Kuća na vodi kao ispunjenje snova. Zavirite u vilu Lilypad uz koju ćete se osjećati kao na pustom otoku

Foto: Unique Home Stays

No, konačni izgled kuće, nakon preuređenja, toliko im se svidio da su je odlučili zadržati za sebe te, kada ne borave u njoj, dati u najam. Vjerojatno je tome pridonijela i činjenica da su divno uredili terasu i vrt.

Foto: Unique Home Stays

Kuću nazvanu Sanctuary, što prevedeno s engleskog znači svetište, Juliette i Tom trebali su  temeljito obnoviti jer je bila u derutnom stanju. Od posve novoga krovišta, obnove pročelja, preko prednjeg i stražnjeg dvorišta pa sve do unutrašnjosti koja je dobila veliku staklenu stijenu iz boravka i kuhinje i vodi na terasu i u vrt.

 

Bajkovite kućice na drvetu: rado bismo ih zauvijek preselili u svoje dvorište

Foto: Unique Home Stays

 

Kuća se, pored dnevne zone, sastoji od spavaće sobe, raskošne kupaonice i hodnika, a njezina posebnost je prije svega prirodno zeleno okruženje, a zatim uređenje interijera i eksterijera. Vlasnici su uz pomoć dizajnera kreirali interijer koji se uvelike oslanja na tradiciju, kombinirajući rustikalni i industrijski dizajn. Isti takav koncept uređenja uključili su i u terasu i vrt.

Foto: Unique Home Stays

Interijer pored toga osvaja kontrastima boja, tekstura i materijala, prije svega kadulja nijansom zelene, tirkiznom, crnom i nekoliko nijansi bež boje koju donosi prirodno drvo, ali i glatkim metalom i hrapavom prirodnom opekom te pamukom i lanom.

Foto: Unique Home Stays

Neke od ovih tekstura su i autentične poput obnovljenog drvenog poda, cigle i starih greda na stropu. Ovi elementi upotpunili su sliku kuće kao i terasu i vrt s odabranim i dobro postavljenim dekoracijama, tako da svugdje gdje pogledate možete otkriti neke detalje, odmarati oči na nepravilnim, nesavršenim, ali tako ugodnim, teksturama i oblicima.

Foto: Unique Home Stays

Posebna priča je terasa koja funkcionira kao dodatni životni prostor, s djelom za odmor pod romantičnom pergolom, stolom za blagovanje, lounge zonom, mini bazenom te tušem. Tko ne bi imao takvu čarobnu terasu i vrt?

Komentari