Bajkovite kućice na drvetu: rado bismo ih zauvijek preselili u svoje dvorište

Mali odnosno butik hoteli sve su popularniji jer gosti žele veći osjećaj privatnosti i atmosfere doma dok su na odmoru. No, Indonežani su otišli korak dalje i osmislili takav hotel smješten u – kućice na drvetu

 

 

Putujući, tražimo smještaj koji će biti uredan, udoban, ali i malo drugačiji od onoga na koji smo navikli. Želimo prostore koji će odisati intimom i toplinom doma, ali i, ako je moguće, ponuditi neko novo iskustvo koje će nas obogatiti. I pomaknuti granice našega razmišljanja i načina života. Svi se, zasićeni gradskim životom, zaželimo egzotike, avanture, prirodnog okoliša… Mjesto u koje vas vodimo ima upravo to sve.

Foto: Airbnb

 

Butik hotel Lift u Ubuduu na otoku Baliju u Indoneziji pilot je projekt koji potpisuje arhitekt Alexis Dornier. Sam Bali zvuči dovoljno zanimljivo i egzotično, a koncept hotela s kućicama zvuči krajnje bajkovito. Same kućice vjerojatno nisu onakve kakve biste očekivali jer se u njima spajaju razni stilovi.

Ideja za izgradnju ovakvog hotela, otkriva arhitekt, nastala je s ciljem da se pokuša spojiti industrijska estetika s tropima i tradicijom te da gosti iskuse doista nešto novo u smještaju usred indonezijske džungle s jedne strane, i rižinih polja s druge.

Foto: Airbnb

 

“Želio sam pored toga stvoriti nešto drugačije od ostalih hotela, često izgrađenih od betona. Ali da se ipak uklapa u okoliš i da bude ekološki prihvatljivo. Za razliku od teških materijala poput betona, kao osnovni materijal koristio sam željezo i popularni lokalni materijal bambus”, dodaje Dornier.

Foto: Airbnb

Za sada hotel čine tri takve kućice, a u svakoj od njih se nalazi spavaća soba, kupaonica, balkon, s tim da jedna ima i krovnu terasu. Do sobe se dolazi spiralnim stubama nadahnutim industrijskim dizajnom. Eksterijer, odnosno dvorišni prostor, nudi saunu, bazen, bar te travnjak za rekreaciju.

 

 

Komentari