PRVI DOM MLADE DIZAJNERICE: jednostavan interijer koji voli suvremenu umjetnost

Jednostavan minimalistički interijer savršena je kulisa za kolekciju suvremene umjetnosti koju vlasnica, mlada grafička dizajnerica kani unositi tijekom budućih godina u svoj životni prostor.

 

 

 


Vlasnica stana je mlada djevojka koja se bavi grafičkim dizajnom. Od svoga prvog doma htjela je stvoriti jednostavan, lagan i svijetao minimalistički prostor koji se kasnije može ispuniti modernom umjetnošću. To je bio jedan od glavnih zahtjeva kojeg je stavila pred dizajnericu interijera Natalije Smorodine iz studija Make My Flat Interiors.

 


Stan površine 65 četvornih metara, sadrži dvije spavaće sobe od kojih je jedna pretvorena u radnu sobu te jedne prostorije koja je dnevna zona s kuhinjom, boravkom i kutkom za blagovanje. Radna soba i dnevna zona imaju i izlaz na dugački uski balkon. U dnevnoj zoni odustalo se od standardnog stola za blagovanje u korist kuhinjskog otoka, kako se ne bi zatrpao prostor dodatnim namještajem.

Kako je manja spavaća oba odmah kod ulaza i gostinjskog tolaeta, vlasnica je odlučila nju namijeniti za radnu sobu, jer ima veću privatnost i mir.  Druga spavaća soba je povezana s dnevnom zonom – iz nje se ulazi u spavaonicu koja pored kreveta i ormara za odjeću, ima i jedan savršen dodatak.

Foto: Nastasja Korbut

Naime, dizajnerica je iskoristila velike prozore te uz njih cijelom dužinom dala izraditi klupu te s bočnih strana police za knjige tako da je ovo savršen kutak za čitanje i odmor, sa savršenim pogledom na okoliš.

U spavaćoj sobi se po želji vlasnice nalazi otvoreni ormar. Ovo je za neke prilično hrabra odluka, koja, naravno, nalaže više slaganja i brisanja prašine, jer je odjeća izložena. No, vlasnica je bila odlučna u svojoj ideji te spremna na pojačanu brigu.

Foto: Nastasja Korbut

Posebnost spavaće sobe jest i kupaonica s kadom, koja je nastala pregrađivanjem prostorije, prema želji vlasnice. Kupaonica je prema prvobitnom tlocrtu bila smještena odmah do ulaznih vrata, no ona se podijelila na dvije nus prostorije – toalet i vešeraj koji ima i garderobne ormare.

Foto: Nastasja Korbut

Kada je uređenje u pitanju, prevladavaju  grafički minimalizam i neutralne boje, prije svega nekoliko nijansi sive, zatim bijela s ponekim jakim kolorističkim akcentima na detaljima i umjetninama, kao i akcentima u crnoj. Stan je već opremljen s nekoliko slika koje je vlasnica donijela sa sobom, no to je tek početak njezine kolekcije moderne umjetnosti.

 

 

Komentari