U STAROJ TVORNICI DUHANA: zavirite u najljepši ured u Dubrovniku, mjesto na kojem je pravi gušt raditi

Uredski prostori često nisu ništa više doli bijelih zidova i stolova i stolica. No, poslovni interijer u koji vas vodimo pažnje je vrijedna iznimka. Pogledajte kako radno mjesto može biti prava ugodna, dizajnerska oaza

 

 

 

Uredski prostori su najčešće nezanimljivi i nedovoljno inspirativni za rad zaposlenicima, no ima i onih koji se izdvajaju iz mase jednoličnih, čiji vas interijeri osvoje na prvu, i iz čijih prostora najčešće ne želite otići kući ni nakon kraja radnog vremena.

Foto: Zoran Marinović

Jedan od takvih interijera je i ured tvrtke Socialnet u Dubrovniku, a zasigurno je najljepši dubrovački ured. Tvrtka Socialnet bavi se telefonskim komunikacijama, a zapošljava 200 zaposlenika. Ured im se nalazi u staroj tvornici duhana, a među Dubrovčanima je i danas znana kao zgrada ‘Duhan’.

Upravo to je i bila inspiracija arhitektima Sandri Luković i Vujadinu Vukmiroviću koji su industrijski dizajn udahnuli uredima i od njih napravili pravu oazu dobrog dizajna.

Foto: Zoran Marinović

‘Od početka smo željeli dizajnom zadržati povijesni industrijski dizajn i slijediti priču tvornice koja je bila na tom mjestu, odati joj svojevrsni hommage. U tome smo, uz naše prijatelje arhitekte i uspjeli. Industrijski dizajn se u potpunosti sljubio sa zgradom i dobili smo cjelovitu priču’, rekao je Zejd Bilalović, vlasnik tvrtke Socialnet.

Foto: Zoran Marinović

Prostor ispunjavaju chesterfield fotelje i kauči u konjak boji, željezni kovani radni stolovi i beton koji stvaraju pravi industrijski ugođaj, a dalmatinskim kamenom i drvom utoplili smo cijelu priču kako bi nas podsjećala na podneblje u kojem se ured nalazi’, dodao je njegov poslovni partner i suvlasnik, Alija Velagić.

 

 

Komentari