Stančić koji prkosi svim pravilima uređenja malih prostora

Ruski dizajnerski studio predvođen dizajnericom Evgenijom Laskov pobrinuo se za uređenje stana od 28 četvornih metara za mladi par. Odabir boja i materijala pomalo je netipičan za opremanje malih prostora

 

Dizajnerica Evgenija Laskov osmislila je praktičan i ugodan stan koji odiše i dozom glamura za mladi par. Interijer je površine svega 28 četvornih metara pa bi se očekivale svijetle boje i jednostavni materijali te namještaj nenametljivih, ravnih linija. No, to se ovdje nije dogodilo… a rezultat je i više nego dobar.

Možda bi u svjetlijim tonovima stan izgledao prostranije, no i ovako izvrsno iskorišten i ne djeluje skučeno, unatoč tamnim podnim oblogama. Vlasnici su željeli moderan, praktičan i ugodan prostor koji će odisati profinjenošću. Upravo zato dizajneri su birali plavi baršun za sofu te tamno drvo podesta na kojem je krevet.

 

Foto: Evgenij Grabkin

 

Ulazni prostor odijeljen je tamnim kliznim vratima od iverala a dnevni boravak od kuhinje također crnim kliznim vratima, ali staklenim i prozirnim. Centralni prostor ovog modernog stana čini boravak u čijem je sklopu i spavaći dio podignut na drveni podest. Ležaj se može odvojiti od prostora zavjesama te se stvoriti još veća doza privatnosti. Ovaj podest je i prostor u kojem je smještena polica za knjige, komoda te prostor za skladištenje koji se krije ispod površine. Dodatno zanimljivim ovaj kutak sobe učinile su opeke na zidu pobojane u bijelo.

Foto: Evgenij Grabkin

 

Druga zanimljiva zidna obloga su drvene lamele u kuhinji koje su dale toplinu i dinamiku prostoru, a plave fronte na kuhinji otmjenost i smirenost. Prostor kuhinje proširen je na lođu koja je postala, osim mjesta za odmor i uživanje u prvoj jutarnjoj kavi i mali radni kutak iz kojeg se pruža prekrasan pogled na grad.

Foto: Evgenij Grabkin
Komentari