TERAKOTA OPLEMENI SVE: ugodan i topao stan od 60 m2 za par s dvoje djece

Glavna ideja ovog projekta uređenja bila je stvoriti moderan i ugodan prostor, s atmosferom doma, koji zadovoljava potrebe vlasnika – mladog bračnog para s dvoje djece.

 


Predstavljamo vam uređenje stana od 60 četvornih metara za čiji izgled se pobrinula dizajnerica Albina Mukhametsina i njezin Muna Albina Design studio.  Vlasnici su, otkrila je dizajnerica za Elle Decoration, željeli moderan, ugodan prostor koji bi zadovoljio potrebe mladog bračnog para s dvoje djece.

FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV

BEZVREMENSKI KARAKTER INTERIJERA

“Njihove želje uključivale su svijetlu shemu boja i bezvremenski karakter interijera. Smatrali su da će tako njihov dom biti atraktivan i za 10 godina“, objašnjava dizajnerica.

Tako je moderni interijer ‘razrijeđen’ klasičnim elementima koji su donijeli bezvremenski štih.

FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV

HODNIK ISKORIŠTEN ZA ORMARE

Na 60 kvadrata površine smještene su glavna spavaća soba, dječja soba, dnevni boravak s kuhinjom, hodnik i kupaonica. Našlo se i dovoljno mjesta za skladištenje – ormari su smješteni duž cijelog jednog zida u spavaćoj sobi te u hodniku, a u dnevnom boravku nalazi se u uglu, pored TV zida, uski ugradbeni ormar.

FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV

SPAVAĆA SOBA OD OSAM KVADRATA

Roditeljska spavaća soba najmanja je prostorija, od svega 8 četvornih metara i u njoj se nalazi krevet s komodom i naslonjačem. Dječja soba je veći prostor u kojem se pored ormara i kreveta nalazi i radna površina te police s ormarićima.

FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV
FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV

U otvoreni dnevni prostor dizajnerica je uspjela smjestiti kutak za opuštanje i gledanje filmova, blagovaonicu i kuhinju. Zbog male površine odabran je okrugli blagovaonski stol te svijetle fronte kuhinjskih ormarića. Budući da je kuhinja najudaljenija od prozora, svijetle boje su bile najbolji izbor.

FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV

U cijelom stanu prevladavaju svijetli tonovi koji čine bazu – podove, zidove i dobar dio namještaja. Akcenti su u smeđim tonovima kao i crnim, što je izvrstan kontrast toplog i hladnog.

FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV

CRNI I TERAKOTA AKCENTI

Tople nijanse terakote i meki, zaobljeni oblici ponavljaju se u svim sobama, ali i na dekorativnim detaljima – vazama, ukrasnim jastucima, zdjelama, slikama. Sve to začinjeno je crnim akcentima.

FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV

U maloj kupaonici s tuš kabinom pažnju plijeni ogledalo nepravilnog oblika bez okvira, a njegovo meko osvjetljenje dodaje udobnost prostoriji dok svijetli strop bogate boje terakote dodaje dinamiku.

FOTO: ALEKSANDAR BURNATOV

 

Komentari