Moderan eklektični stan s efektnim detaljima očarat će vas na prvu

Vodimo vas u zanimljivo uređen interijer u Tajvanu, inspiriran eklektikom. Dizajnerski studio HAO Design zamislio je prostor kao kombinaciju modernog, industrijskog i vintage stila, što mu je dalo jedinstvenost i ljepotu

 

Novi vlasnici poželjeli su i novi, drugačiji raspored stana koji bi bio znatno funkcionalniji nego prijašnji. Stoga je studio kojeg su angažirali, HAO design, smislio koncept pomicanja kuhinje iz zasebne prostorije bez svjetla, što je često običaj u stambenoj arhitekturi Tajvana, u središte stana. Kuhinju je objedinio s blagovanje i dnevnim boravkom te tako redefinirao tradicionalnu kuhinju u Tajvanu.

Kuhinja je tako postala dio integralne društvene cjeline stana, te je u nju doprlo prirodno svjetlo. Pored toga, dnevna zona je punokrvna centralna točka stana s nekoliko sadržaja i omogućuje da postoji komunikacija između vlasnika, dok svatko ima neku svoju zanimaciju – kuhanje, čitanje, gledanje tv-a, igranje…

Spavaće sobe su vrlo male kvadrature te je svaki kutak iskorišten za skladištenje, što je naročito vidljivo u roditeljskoj spavaćoj sobi gdje je zid iza kreveta pretvoren u ormare, koji svojim frontama izgledaju poput lijepih drvenih panela. Pažnju plijene i dvije pregrade u prostoru – prva koja dijeli ulazni prostor od dnevne zone, te druga koja odvaja dnevnu zonu od privatne odnosno spavaćih soba.

Uređenje je kombinacija modernog stila, vintagea inspiriranog 50-im i 60-im godinama prošlog stoljeća te industrijskim dizajnom, što ovaj prostor čini malim eklektičnim rajem.

 

 

 

Komentari