Zavirite u naš novi projekt, trosobni stan od svega 40 m2

Vodimo vas u zagrebački interijer za koji je studio Mirjana Mikulec interijeri izradio idejno rješenje, a izvedbeno je još u tijeku. Prije nego što dom za dvočlanu obitelj ne bude posve gotov pogledajte kako smo riješili problem dodatne dječje spavaonice

 

Neveliki stan od 40 četvornih metara u zagrebačkoj novogradnji nije zadovoljavao potrebe dvočlane obitelji te je zahtjev vlasnika, kada se obratio za pomoć studiju Mirjana Mikulec interijeri bio dodatna spavaća soba. Izmjenama u tlocrtu osmišljene su dvije spavaonice od po pet četvornih metara, dok se dnevni prostor koji se sastoji od kuhinje, blagovanja i boravka prostire na 20 četvornih metara. To smo napravili na način da smo na nosivi zid smjestili kuhinju, a između dnevne i blagovanja pregradu. U preostalih 10 kvadrata našlo se mjesta za mali hodnik i kupaonicu. Zadatak za tim Mirjane Mikulec nije bio nimalo lak, no uspjelo se pomnim planiranjem dobiti dvije funkcionalne i prohodne spavaće sobe.

Uspjeli smo da svaka od soba ima prirodno svjetlo odnosno vanjske otvore, a spavaće sobe i ormare te naravno ležaj za spavanje.

Kako bi se maksimalno iskoristio prostor, većina namještaja rađena je po mjeri. To je često nužnost kod ovakvih prostora, jer je iznimno teško pronaći odgovarajući gotov namještaj u salonima. Kako bi se prostor dodatno vizualno odijelio, u dnevnu zonu, između boravka i blagovanja stavljena je staklena pregrada s aluprofilima. Staklo je učinilo da prostor bude odijeljen ali ne i skučen te da  istovremeno izgleda i veći nego što jest. Pored toga, ova pregrada glumi zid na koji je s jedne strane naslonjen kauč, a s druge stol za blagovanje.

Komentari