Evo kako stan u sivim i bijelim nijansama učiniti lepršavim i vedrim

Pogledajte kako je moguće ostati vjeran skandinavskom dizajnu, a istovremeno unijeti u njega pregršt boja. Neutralna ‘kulisa’ načinjena od bijele i bež savršeno je prihvatila šarenilo 

 

Prostrani trosobni stan, od 85 četvornih metara u centru Stockholma prava je oaza skandinavskog dizajna. Ovaj popularni stil odlikuju jednostavnost, prozračnost, minimalno namještaja, dominacija bijele boje nerijetko prisutne i u podnim oblogama (obojani parket, pločice, laminat, epoksi smola), osim bijele tu je prisutan neutralni spektar boja – siva, bež i crna. Bijela boja zidova se gotovo podrazumijeva. Često se koristi i prirodno drvo, a bilje je poželjno kako bi prostor izgledao što prirodnije.

Vlasnici ovoga stana odlučili su malo zaokrenuti priču, odnosno obogatiti je bojama, mahom u veselim pastelnim tonovima. No, dodane boje uglavnom su zadržane na detaljima, dok su velike plohe i komadi namještaja ostali u neutralnim bojama.

Detalji u bojama najviše su zaživjeli u dnevnom boravku te dječjoj sobi, dok je najmanje kolorističkih zahvata učinjeno u kuhinji, hodniku i kupaonici. Kako to izgleda, pogledajte u galeriji fotografija ovog prekrasnog stana koji će se, vjerujemo, svima svidjeti. Uživajte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari