Novi dom za četveročlanu obitelj u kojem se pronašlo mjesta za njihovu kolekciju zelenila

Bračni par s dvoje male djece odlučio je prije useljenja renovirati svoj novi dom od 80 četvornih metara. U uređenje je bio potrebno uključiti njihovu ‘kolekciju’ sobnog bilja.


Novi vlasnici ovoga stana tražili su dom koji bi imao tri spavaće sobe, kako bi oni i njihovo dvoje djece imali zasebne sobe. Za sada je dvoje djece, budući da su mali, smješteni u istoj sobi, ali plan je da se razdvoje kada za to dođe vrijeme.

Stan je površine 80 četvornih metara i nalazi se na prvom katu, nedaleko od njihovog prvog doma, što je bio dodatni adut jer djeca nisu morala mijenjati vrtić odnosno školu.

Foto: Lucile Pillet

Novom prostoru, iako je bio u dobrom stanju, nedostajala je funkcionalnost, ali i osobnost. Dizajnerica interijera Emilie Maltoff iz studija EM Architecture & Design pomogla je obitelji da uredi prostor po svojoj mjeri. Bilo je potrebno u uređenje uključiti i sobne biljke koje vlasnici godinama uzgajaju.

Foto: Lucile Pillet

Iako je stan bio u dobrom stanju, temeljitijim pregledom vidjeli su se nedostaci jer su neke stvari – poput zidova, bile loše napravljene. Neki zidovi trebali su sanaciju te novi sloj boje. Također, vlasnici su poželjeli da je kuhinja više povezana s dnevnim boravkom, pa je dio zida srušen.

Foto: Lucile Pillet

Sada se iz kuhinje male kuhinje vidi dnevni boravak s blagovaonicom, čime se povećava komunikacija između ovih prostora, što je bitno za obitelj s dvoje male djece. Ovako i kuhinja, budući da je mala i ima elemente s obje strane, izgleda prostranije i ima više svjetlosti.

 

Foto: Lucile Pillet

Što se tiče uređenja, vlasnici su željeli da ono bude inspirirano skandinavskim dizajnom, da bude prirodnih materijala, s paletom nježnih i svijetlih boja. Tako se stvorio savršen dekor koji je istaknuo impresivnu kolekciju sobnih biljaka.

Komentari