Ljupki i funkcionalan dvosobni stančić za mladu obitelj

Zavirite u izvedbeno rješenje stana u Moskvi u kojem je u 43 četvorna metra, bez puno intervencija u tlocrtnom rasporedu, odvojen dnevni boravak od spavaće sobe. Tako je stvoren ugodan i funkcionalan dom za mladu obitelj

 

Stan u Moskvi, u zgradi staroj preko 60 godina, zamišljen je kao jednosobni – s velikom kuhinjom i dnevnom sobom koja bi ujedno trebala služiti i kao spavaća. Prije useljena novih vlasnika, mladog para s bebom, bila je potrebna temeljita adaptacija. Trebalo je staviti nove podove, opremiti kupaonicu, novi namještaj, sanirati zidove i staviti novu boju na njih, staviti vanjske i unutarnje otvore… Zadatak je povjeren studiju Zukkini koji je u dogovoru s vlasnicima odlučio minimalno intervenirati u tlocrtni raspored stana.

Srušeni su dijelovi zida u hodniku prema spavaćoj, kupaonici i boravku kako bi se dobilo više prostora za skladištenje i ugradnju garderobnog ormara. Oduzet je dio kupaonice kako bi se sa strane hodnika napravio veliki ugradbeni ormar. U kuhinju je dodan dnevni boravak, a bivša dnevna soba pretvorena je u spavaću za roditelje i dijete te je cijeli jedan zid iskorišten za ugradbeni ormar. Stan je namješten moderno i jednostavno, a pažnju plijene akcenti u zelenoj odnosno plavoj i tirkiznoj boji.

 

 

Komentari