Moderno lice Mediterana: prijedlog uređenja luksuzne obiteljske vile na Pagu

Pogledajte prijedlog idejnog rješenja luksuzne obiteljske vile na Pagu, prema kojem se sada radi i izvedba. Riječ je o komfornoj katnici od 240 četvornih metara iz koje se pruža predivan pogled na more

 

 

Tročlana obitelj iz Paga, bračni par s kćeri, angažirala je studio Mirjana Mikulec interijeri za projekt uređenja svoga novoga doma na Pagu, koji je sada u fazi izgradnje i poprima konkretne obrise upravo prema prihvaćenom prijedlogu dizajneričina tima. Stambeni objekt zamišljen je kao luksuzni dom koji zauzima površinu od 240 kvadrata te se prostire na tri etaže – suteren, prizemlje i prvi kat, a studio Mirjane Mikulec bio je zadužen za prijedlog uređenja prizemlja i kata.

 

 

Zahtjev klijenata bio je moderan, elegantan i luksuzan dom u kojem dominira neutralna paleta boja te jednostavnost. Ovo su bile glavne smjernice za dizajnere iz Mirjana Mikulec interijera koji su osmislili profinjen, ali posve funkcionalan dom bez previše dekorativnih elemenata. Dodatni adut, koji je uvelike pomogao u stvaranju idejnog rješenja su veliki vanjski otvori koji su unijeli obilje prirodnog svjetla u dom. Neutralne nijanse bijele, sive, bež i crne uz svjetlost stvorile su protočan i prozračan životni prostor, a sjajne površine su mu dale dašak elegancije. Parket u smeđim tonovima donio je toplinu doma dok su akcenti u blagim zelenim i svijetloplavim tonovima tonovima unijeli dinamičnost i slojevitost. Dekori u drvetu i mramoru imaju ulogu povezivanja interijera s autentičnim okolišem u kojem se on nalazi.

 

Već sam ulazni prostor privlači pažnju svojim konceptom – i vanjska vrata, ali i ona koja vode prema dnevnoj zoni su posve u staklu. Tako je konceptom svojevrsnog staklenog kubusa moguće iz dnevne zone, kroz hodnik, vidjeti ulazni prostor, a istovremeno već s ulaza vidjeti more kroz velike staklene stijene u dnevnom boravku. Uspostavljena komunikacija između prednjeg i stražnjeg dvorišta kuće stvorila je poseban efekt prirode koja prožima i interijer. Dnevna zona otvoren je prostor koji se prema prijedlogu sastoji od kuhinje sa šankom, blagovanja i dnevnog boravka. U prizemlju se još nalaze garderoba, gostinjski toalet i garaža.

 

 

Prvi kat u potpunosti je privatna zona s tri spavaonice – velikom roditeljskom, dječjom i gostinjskom te malom prostorijom za gospodarstvo. I roditeljska i dječja soba u svome sklopu imaju kupaonicu i garderobu. Prostor hodnika na prvom katu zamišljen je prema idejnom prijedlogu kao biblioteka i kutak za opuštanje te su predložene police po mjeri od crnog metala s podlogom od iverala s drvenim dekorom. Staklena ograda i polica učinile su ovaj prostor posebnim. Dobar dio namještaja bit će rađen po mjeri (kuhinja i spavaće sobe), a ostatak će se, prema prijedlogu, nabaviti gotov.

 

Komentari