ŽENSTVEN, ELEGANTAN I UDOBAN: u novom domu ispunjene su sve želje mlade vlasnice

Dvosobni stan od 55 kvadrata u novogradnji doživio neke prostorne preinake prije uređenja. Više o tome, kao i kako izgleda svaki kutak stana saznajte u nastavku!

 


Dvosobni stan od 55 kvadrata novi je dom mlade poslovne žene koja je za uređenje angažirala dizajnericu Katerinu Kulakovu. Interijer se sastoji od dnevne zone u kojoj su kuhinja, blagovanje i dnevni boravak iz kojeg se izlazi na zatvorenu lođu, zatim smočnica, spavaće sobe, garderobe, hodnika i kupaonice.

Cilj je bio stvoriti ženstven, elegantan i udoban interijer budući da vlasnica voli provoditi vrijeme kod kuće – kuhati i primati goste. Želja joj je bila imati i odvojen garderobni prostor, kako se ne bi stvarao nered u spavaćoj sobi i kako bi to bila oaza za opuštanje.

Foto: Katerina Kulakova

Trebalo je, shodno tome, stvoriti funkcionalan i dovoljno velik prostor za kuhanje, smočnicu u veliku garderobu kako bi u sobama bilo što manje ormara. Na lođi je dizajnerica osmislila prostor za opuštanje s bio-kaminom.

Stoga su napravljene neke sitne preinake u prostoru prije samog uređenja: smočnica je povećana i to na ‘račun’ garderobe, a lođa je spojena s dnevnom zonom staklenom pregradom te se posve zatvorila prema vani prozorima. To je omogućilo da se na lođi može boraviti tijekom cijele godine.

Pored toga, u blizini garderobe izdvojeno je još jedno mjesto za pohranu gospodarskih stvari.

Foto: Katerina Kulakova

Kuhinja je osmišljena u obliku slova L, s velikim zatvorenim ormarom od poda do stropa s jedne strane u kojem su hladnjak, pećnica, mikrovalna pećnica, vinska vitrina i sustav za pohranu, a s druge strane kombinacija je donjih i gornjih elemenata s radnom površinom, sudoperom i kuhalom.

Okrugli bijeli stol i stolice dijele kuhinju od dnevnog boravka, a slobodan zid pored kutka za blagovanje iskorišten je za vitrinu.

Foto: Katerina Kulakova

Cijelim stanom provlači se gotovo ista paleta boja: bijela, ružičasta i tirkizna, a od materijala mramor i njegovi uzorci te mesing koji su u interijer unijeli željenu eleganciju. Povezivanje bojama i materijalima dalo je dojam jedinstva i harmonije. Udobnost je dodana uz pomoć tekstila – zavjesa, tepiha, deka i jastuka.

Foto: Katerina Kulakova

 

Komentari