OAZA MIRA U PUSTINJI: kuća od betona, drveta i stakla tamo “gdje kojoti zavijaju”

Vodimo vas kuću za odmor Casa Le Chacuel smještenu na idealnoj lokaciji, u nacionalnom parku Joshua Tree – usred pustinjskog pejzaža u Yucca Valleyju, a opet u blizini planinskog lanca Little San Bernardino. Arhitektica Milla Morris i dizajnerica namještaja Jøna Maaryn uredile su kuću koja se idealno stopila s prirodom koja ju okružuje.

 


Kuća nije velika, ali ima sve potrebno za pravi odmor od užurbanog života i dostupna je za unajmljivanje kada su vlasnice na putu. Misao vodilja transformacije starog ranča bila je da sav namještaj bude izrađen po mjeri uz korištenje prirodnih materijala, a plastika nikako nije dobrodošla.

FOTO: DECORREPORT.COM

Ovdje je riječ o potpunoj renovaciji što znači da su zidovi pomicani, dodani su prozori kako bi prostor imao više svjetlosti te je ugrađen i kamin. Dizajnerice su se vodile željom da prevlada minimalistički dizajn, ali uz dojam da ovdje netko ipak živi.

Foto: AD Italia

Mila Morris kaže: „Morali smo napraviti više zajedničkog prostora i proširiti spavaće sobe i kupaonice. Sve što smo zadržali bili su vanjski nosači, ali smo dodali lukove i pomaknuli zidove kako bismo smjestili velike ormare i nove ulaze u kupaonice i spavaće sobe.“

FOTO: decorreport.com

Ostali materijali koji su korišteni su mesing, koža, čelik, mramor i beton. Prirodni kamen i svijetli tonovi drva tu su da omekšaju oštre, bijele nijanse u sobama. Otvoreni dnevni prostor uključuje boravak i prostranu kuhinju, a dvije spavaće sobe imaju svaka svoju kupaonicu.

FOTO: decorreport.com

U kuhinji otvorenog tipa postavljeni su ormarići u toploj nijansi oraha, na koje je postavljena terrazzo radna ploča.

Foto: AD Italia

Kako su grijani bazen i spa kutak važan dio kuće dobra je ideja bila i ugradnja vanjskog tuša s umivaonikom gdje prevladava terrazzo napravljen po narudžbi, a samo par koraka dalje je natkrivena terasa i mali lounge kutak. Uz kuću, renovirana stara garaža je postala mali studio odnosno prostor za rad bez ometanja.

Foto: AD Italia
Komentari