PRAKTIČNO LICE ELEGANCIJE: moderni dvosobni stan oduševljava svakim svojim segmentom

I vi ste oduševljeni elegancijom i klasikom koja se vratila u interijere, no htjeli biste da ona bude modernizirana i funkcionalna? Pronašli smo projekt jednog dvosobnog stana koji će vam biti izvrsna inspiracija!

 


Poljski studio Deer Design oduševio nas je svojim novim projektom. Riječ je o uređenju dvosobnog stana od 63 četvorna metra u Krakovu, a vjerujemo da će se i vama svidjeti i da ćete u njemu pronaći pregršt inspiracije.

Na primjeru ovoga interijera možemo vidjeti kako unijeti eleganciju u moderan i funkcionalan interijer koji će biti vrlo životan i praktičan. Također, stan je izvrstan primjer kako možemo kombinirati boje, uzorke i kolorističke naglaske.

Foto: Deer Design

Stan se sastoji od velike dnevne zone u koju se ulazi iz malog hodnika bez vrata. Tako je i ulazni dio postao dijelom dnevne zone koja se sastoji od kuhinje sa šankom, dnevnog boravka te blagovaonice koja je odijeljena od ostatka prostora drvenom policom ispunjenom detaljima, a najviše zelenilom. Ostatak stana čini spavaća soba te dvije kupaonice – gostinjska te jedna povezana sa spavaonicom.

Foto: Deer Design

Interijerom dominira neutralna bijela, siva i bež kao baza, a tri boje – siva, plava i ružičasta se provlače kroz stan kao snažni i upečatljivi akcenti. Akcenti u određenim bojama, kao i uzorci, vizualno dijele prostor dnevne zone, tako da istovremeno budu skladna cjelina, ali i da se kuhinja, blagovaonica i boravak vizualno odvajaju. U kuhinji to čine mramor, sivo-plava i ružičasta, u dnevnom boravku plava a u blagovanju ružičasta te već spomentuta drvena polica. Ona je ujedno unijela i toplinu u ovaj prostor i oplemenila ga.

 

Foto: Deer Design

Spavaća soba u nešto je smirenijem koloritu što je posve logično s obzirom na ulogu ove prostorije. U njoj prevladavaju bež i sivi tonovi, a eleganciju stvaraju baršun kojim je obložen krevet te bogato uzglavlje iznad njega. Dvije prekrasne kupaonice se razlikuju upravo kolorističkim akcentima – plavom i zelenom.

Foto: Deer Design
Komentari