Funkcionalan i moderan stan za samca na posljednjem katu novogradnje

Dvosobni stan od 56 četvornih metara u Moskvi odraz je načina života i interesa vlasnika koji voli jednostavan dizajn i neutralne tonove, putovanja i glazbu

 

 

Dizajnerica Olga Rifkina stoji iza uređenja dvosobnog stana od 56 četvornih metara u moskovskoj novogradnji. Cilj je bio stvoriti moderan, ugodan i funkcionalan interijer za samca, koji će biti pogodan za rad od kuće kao i odražavati njegov stil života – ljubav prema prirodi prirodnim materijalima, putovanjima i glazbi.

DIZAJNERICA OLGA RIFKINA / Foto: Ekaterina Šapovalova

Dizajnerica je željela u ovom dvosobnom stanu stvoriti i dojam prostranosti, u čemu su joj uvelike pomogli veliki prozori, otvoren prostor dnevne zone, spajanje hodnika s dnevnom zonom te umjesto zida na spavaćoj sobi. To je donijelo još više svjetlosti u hodnik u obliku slova L.

 

 

Foto: Ekaterina Šapovalova

I pozicija je donijela više dnevne svjetlosti a time i prostornosti. Stan se naime nalazi na zadnjem katu stambenog kompleksa i ima kutni položaj i niz vanjskih otvora. Uz to, s prozora se pruža prekrasan pogled na park Terlecki, što je naglašeno prirodnom shemom boja. Nijanse sive, smeđe i plave nadopunjuju uzorci mramora i drveta američkog oraha a sve zaokružuju naglasci u crnoj boji i detalji od mesinga.

Foto: Ekaterina Šapovalova

Porculanski kamen velikog formata koji oponaša bijeli mramor zauzeo je važno mjesto u kuhinji i dnevnoj sobi te donosi profinjenosti i eleganciju. Prisutan je na tv i kuhinjskom zidu, kuhinjskim podovima i radnoj površini i blagovaonskom stolu.

Foto: Ekaterina Šapovalova

Središte dnevne sobe je velika sofa u obliku slova U rađena po mjeri. Pogodan je i za gledanje televizije i za spavanje, što je vlasniku bilo bitno zbog gostiju koji će prenoćiti kod njega. Interijer ima mnogo referenci na 20. i 19. stoljeće: vlasnik stana voli donositi stare i autentične stvari s putovanja. Tu su tako starinski vojni dvogled, mjedeni svijećnjaci, židovska harfa, knjige uvezane u kožu i drugi vintage predmeti.

Foto: Ekaterina Šapovalova

Spavaća soba skrivena je iza kliznih pregrada od prozirnog stakla. Glavno mjesto zauzima krevet s mekanim uzglavljem, koji je u istoj ravnini s radnim stolom. Ako je potrebno, radni stol se može  skidanjem gornje plohe koja ih spaja pretvoriti u dvije komode s ladicama.

Tapete boje tamne čokolade iza uzglavlja s mjedenim naglascima donose toplinu, a cik-cak uzorak dinamiku u prostor te vizualno povećava visinu stropa.

Komentari