Cantina – novo mjesto za ljubitelje talijanske kuhinje

Pri definiranju koncepta interijer je igrao važnu ulogu, a osmišljen je u suradnji s arhitektonskim dvojcem 2A. Cilj je bilo stvaranje modernog, ali toplog i udobnog interijera koji će svojim dizajnom ogovarati fast casual konceptu

Web_Cantina_PRINT__41_

Kombinacijom „sirovog“ betona, drvenog šanka koji, uz drveni vinski zid, dominira prostorom, te raznobojnih stolica i industrijske rasvjete, stvorena je atmosfera  pogodna za jutarnju kavu i doručak ali i za ručak ili večeru. S obzirom da je riječ o uglovnom lokalu s velikim staklenim stijenama na vrlo prometnoj lokaciji, interijer je orijentiran prema ulici, čime dobiva na atraktivnosti i urbanom dojmu.

Web_Cantina_PRINT__70_ (1)

Cantina svakodnevno nudi vlastitu, svježu tjesteninu s 80 posto durum krupice, a vlasnici ponosno ističu i ponudu punjene tjestenine: četiri vrste raviola s raznim punjenjem – bolognese, rajčica mozzarella bosiljak, rikota i špinat, vrganji i tartufi.

Web_Cantina_PRINT__63_ (1)

Tjestenina se kombinira s tradicionalnim talijanskim umacima, ali i nekim modernijim kreacijama umaka koje svakodnevno priprema chef iz Roger Nordio Venecije, koji je ljubav prema kuhanju naslijedio od svoje none, uz koju je odrastao i uz koju je savladao prve kulinarske korake i vještinu pripreme tradicionalnih talijanskih jela. Svoje je iskustvo stjecao i nadograđivao u raznim restoranima diljem Italije, Londona pa čak i Tokija.

Web_Cantina_PRINT__68_ (1)

Sam meni mijenjat će se ovisno o godišnjem dobu –  postojeći će se meni nadograđivati i oplemenjivati sezonskim jelima i namirnicama. Budući da se radi o novom restoranu, gosti će biti ti koji će birati i profilirati ponudu najzanimljivijih jela.

Web_Cantina_PRINT__65_ (1)

Foto: PR

Komentari