NOVI PROJEKT MIRJANE MIKULEC: vodimo vas u obiteljski stan u kojem se vješto isprepliću klasika i moderni dizajn

HEP i InDizajn vode vas iza vrata stana u novogradnji čije uređenje potpisuje Studio Mirjane Mikulec. Dizajnerica i njezin tim vodili su se željom klijenata da njihov dom bude kombinacija suvremenih i klasičnih elemenata

 

 

Spoj suvremenih i klasičnih elemenata u uređenju interijera vrlo je popularan. Upravo to je poželjela je mlada obitelj u svome novome domu te se za pomoć obratila studiju Mirjana Mikulec interijeri. Stan se prostire na 120 kvadrata, a uključuje četiri spavaće sobe – dnevni dio s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom, ulazni prostor te balkon. Budući da je riječ o novogradnji, nije se interveniralo u tlocrtni raspored, već je zadani prostor iskorišten i osmišljen u skladu sa željama klijenata.

“Već pri inicijalnom razgovoru, klijentima se svidio dizajn koji objedinjuje suvremene i klasične elemente pa smo se time vodili u osmišljavanju prostora. Stil uređenja, ispreplitanje klasike i modernog dizajna, vidljiv je već na samom ulazu gdje smo ga naglasili uređenjem zidova i odabirom namještaja”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Kako bi se zadovoljile potrebe i način života bio funkcionalniji i ugodniji te nudio svim članovima potrebnu privatnost, interijer je podijeljen u tri dijela – dječji dio, dnevni prostor i glavni, spavaći dio. Iz hodnika se ulazi u dnevni dio. Jednostavne linije namještaja, dominantna neutralna paleta boja te reduciran broj detalja ovom prostoru daju suvremenu notu dok su štukature i tapecirani namještaj poput stolica i uzorak mramora na blagovaonskom stolu te zlatna visilica naglasile klasiku i eleganciju.

Upravo su visilice ono što dnevnoj zoni daje poseban stilski naglasak dok je ostatak rasvjete u interijeru decentan i vrlo zanimljiv, a materijalom i bojom uklopljen u stil uređenja.

U dnevnoj zoni svijetli tonovi na zidovima otvorili su prostor i omogućili da do izražaja dođu tamni elementi koji se provlače ovim dijelom stana. U dnevnom boravku tako dominira metalna konstrukcija iznad zanimljive TV jedinice, u blagovanju tapecirane stolice, dok su u kuhinji za radnu površinu i fronte ormarića odabrane crna i antracit siva boja.

“Pozicioniranjem kuhinje u prošireni dio prostorije dobili smo pročišćeno mjesto za druženje i odmor. Eleganciju smo naglasili bojama i materijalima, a rezultat je profinjen i suvremen izgled”, ističe dizajnerica.

Do glavne spavaonice dolazi se iz dnevnog dijela. Ova soba ima zasebnu kupaonicu što osigurava potpunu privatnost spavaćeg prostora. Pored ove, u interijeru je još jedna kupaonica koja se nalazi se u takozvanom dječjem dijelu stana, kojeg čine tri prostorije, uređene u skladu s dobi djece.

 

Komentari