Funkcionalan i moderan stan oplemenjen prirodnim materijalima

Nijanse nježno sive, bijele i bež, u kombinaciji s originalnim detaljima i prirodnim materijalima, prije svega drvetom i pamukom dali su ovom prostoru u kojem živi bračni par notu neodoljivosti i bezvremenosti

 

Prostran trosobni stan u Poljskoj adaptacijom je pretvoren u jednostavno, ugodno i moderno uređen dom za bračni par. Interijer je sada funkcionalniji i prostorno jednostavniji, što je i bila želja vlasnika. Također, dodatni zahtjev bila je jednostavnost i upotreba prirodnih materijala.

Dizajnerski studio Shoko Design dječju sobu koja je bila povezana s glavnom spavaćom sobom pretvorio je u garderobu te ju povezao s kupaonicom. Tako je objedinio sadržaje intimne zone i potpuno ovaj prostor podredio potrebama vlasnika.

Drugi dio stana je socijalna zona koja se sastoji od prostrane kuhinje i dnevnog boravka s blagovanjem. Kako kuhinjski prostor ima samo jedan mali prozor koji gleda na dvorište, dizajneri su srušili zid koji je dijelio kuhinju od boravka, te stavili staklenu pregradu s alu profilima. Trendi pregrada postigla je svrhu da odjeljuje prostor, a istovremeno učinila da u kuhinju dopire više prirodnog svjetla.

Stan je uređen u modernom, skandinavskom stilu, oplemenjenom prirodnim materijalima – drvetom, pamukom, jutom, kamenom. Sivim i bijelim dominantnim tonovima, dodani su bež u obliku prirodnog drveta na namještaju i podnim oblogama.