Moderan i skladno uređen stan, savršen za obiteljski život, ali i rad od kuće

Dizajneri Daniel Pérez i Felipe Araujo, osnivači katalonskog studija za dizajn interijera Egue y Seta, preuredili su  interijer stana na najvišem katu zgrade u Barceloni. Uživajte u dobrim idejama!

 


Novi vlasnici su stan od 125 četvornih metara (plus malim balkonom od oko 15 četvornih metara) htjeli pretvoriti u ugodno i funkcionalno mjesto za život. Ali i rad, jer su htjeli imati kućni ured budući da često rade od doma.

FOTO: VICUGO FOTO

Dizajneri iz studija Egue y Seta uređenjem su im pružili upravo to: dom u kojem se može živjeti i raditi, bez ugrožavanja kvalitete života raznih članova obitelji. Ovaj projekt predstavlja sjajan primjer kako možete osmisliti dizajnerska rješenja za stvaranje skladnog okruženja za obitelj s djecom i imati radni kutak.

FOTO: VICUGO FOTO

Dizajneri su tijekom preuređenja zadržali istu tlocrtnu podjelu između spavaćih i dnevnih prostora u stanu, bez radikalne promjene unutarnjeg rasporeda. Zajednička kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak pretvoreni su u jedan otvoreni prostor. Dnevni prostor ima pristup dugom, uskom balkonu, kao i dvije dječje spavaće sobe.

FOTO: VICUGO FOTO

Sam kućni ured nalazi se na ulazu u stan. Dizajneri su ga osmislili kao staklenu vitrinu ili svojevrsni mali staklenik unutar stana koji stvara barijeru između ulaznih vrata i otvorenog dnevnog prostora, a nudi potrebnu privatnost i tišinu onome tko radi u njemu.

Biljke poboljšavaju mikroklimu u domu, osvježavaju i također pružaju toplu dobrodošlicu za stanare i goste doma, uz prijateljski zeleni zagrljaj.

FOTO: VICUGO FOTO

Stan ima i dvije kupaonice – jedna, prostranija, u sklopu je roditeljske sobe, a druga je manja i kompaktnija. Veća kupaonica odiše luksuzom te ima prekrasan stol za njegu i šminkanje te ugradbene ormare sa staklenim frontama. Oba elementa rađena su po mjeri, a odabrana je intenzivna tirkizna boja.

FOTO: VICUGO FOTO

Obje kupaonice odišu luksuzom i minimalizmom, no drveni uzorci ipak su se pobrinuli za potrebnu toplinu.

FOTO: VICUGO FOTO

Dizajneri vješto kombiniraju različite materijale i teksture za “idealan dom”, kombinirajući ih s neutralnom, uglavnom sivom pozadinom i povremenim kolorističkim akcentima. Skoro svaka prostorija ima poneki akcent u nekoj intenzivnijoj nijansi koja ga čini zanimljivijim i toplijim.

FOTO: VICUGO FOTO
Komentari