SVJEŽINA KOJA OSVAJA: preuređenje dnevne zone i kupaonice u dvoetažnom stanu

Plava je omiljena u interijerijima. Baš sve njezine nijanse dobrodošle su u životnom prostoru, a svaka od njih donosi i određenu atmosferu.

 


Dom u plavim nijansama? Na ovu boju rijetko tko će reći ne, za što postoji niz dobrih razloga. Plava donosi lijepo, umirujuće raspoloženje, decentna je i nenametljiva, a njezine tamnije nijanse vrlo su zahvalne zbog svoje manje osjetljivosti na mrlje.

FOTO: MAGDA KNAPPE / MKDEZERE

Gotovo uvijek je jedna od plavih nijansi u trendu. Trenutno je to tamno plava od koje se rade i kuhinje, no najčešća je ipak u dnevnim boravcima i spavaćim sobama i nalazi se na kutnim garniturama, foteljama, tepisima i tapeciranim krevetima. Često se ova boja nalazi i na zavjesama, ukrasnim jastucima, posteljini i dekama.

FOTO: MAGDA KNAPPE / MKDEZERE

Pored tamno plave, vrlo je poželjna svijetlo plava, i to nijansa tirkizne koju često upotrebljavamo u detaljima. Volimo je jer osvježava prostor i unosi vedrinu i dinamiku u njega. Savršen primjer za to je prva razina dvoetažnog stana koji je nedavno adaptiran, a čije uređenje potpisuje dizajnerica Magda Knappe i njezin studio MKdezere.

FOTO: MAGDA KNAPPE / MKDEZERE

Renovacija je uključivala obnovu dnevne zone otvorenog koncepta te kupaonicu i stubište koje vodi do tri spavaće sobe na gornjoj etaži. Od prostora ispunjenog dotrajalim smeđim namještajem dobio se svijetao i prozračan prostor koji osvaja svojim optimizmom.

FOTO: MAGDA KNAPPE / MKDEZERE

Dominiraju svijetli neutralni tonovi sive i bijele, a na njih su nadodani svijetlo plavi i tirkizni tonovi. Sve je oplemenjeno drvenim površinama koje su prostoru dale toplinu i atmosferu doma. Mnogima će upravo najviše privući pažnju jednostavna bijela kuhinja, pročišćenih ravnih linija s vrlo zanimljivim odabirom pločica.

FOTO: MAGDA KNAPPE / MKDEZERE

Uživajte u ovom prelijepom prostoru i inspirirajte se!

 

Komentari