Mali stan od 30 kvadrata: super rješenja u domu za mladu fotografkinju

Unatoč maloj površini u ovoj pariškoj garsonijeri od 30 četvornih metara, bilo je ipak mjesta za punu kuhinju, police s knjigama, pa čak i spremište za vino. Zavirite i inspirirajte se dobrim idejama!

 


Pariz je poznat po visokim cijenama nekretnina i sićušnim stanovima, koji su često nastali podjelom velikih stanova. Ali, bez obzira na sve ovo, stanovnici uspijevaju smjestiti sve što im je potrebno za pun život u malom prostoru, uključujući kućni bar i police za knjige, elemente bitne za svakog Parižanina.

Upravo je o takvom stanu sanjala vlasnica ovog malog studija u jednoj od središnjih pariških četvrti, mlada fotografkinja. Nakon kupnje stana obratila se dizajnerici Katarini Mijić za izradu interijera u kojem će se osjećati ugodno i opušteno te primati goste.

FOTO: KATARINA MIJIĆ

Unatoč maloj površini studija (samo 30 četvornih metara), dizajnerica je uspjela ukomponirati i kupaonicu sa svim potrebnim elementima, kuhinju u kombinaciji s blagovaonicom u kojoj se može družiti više osoba i prostor za opuštanje.

FOTO: KATARINA MIJIĆ

Mjesto za spavanje nalazi se iza pregrade na visokom podiju, u kojem su napravljene kutije za odlaganje. Ovaj originalni kutak za spavanje mnogima će biti i najbolji dio stana koji ima potrebnu privatnost, a ujedno odvaja zone u interijeru. Usto, zahvaljujući staklenim površinama na vrhu ima prirodnog svjetla.

FOTO: KATARINA MIJIĆ

Stan ima mnoštvo ormara, polica i pregrada izrađenih od svijetlog drveta koji daju toplinu prostoru. Dopunjuju ih svijetli akcenti nježne zelene i smirujuće sive. Većina namještaja – police, stol, ormari, kuhinja i krevet rađeni su po mjeri čime se maksimalno iskoristio prostor. Zahvaljujući tome, vlasnica stana osjeća se jako ugodno u malom prostoru koji je usto vrlo praktičan.

FOTO: KATARINA MIJIĆ
Komentari