MODERNI BOHO&JAPANDI: kuća u nizu osvaja jednostavnošću i ugodnom atmosferom

Jednostavan i pročišćen dizajn s neutralnim nijansama koje odlikuju japandi začinjen je boho elementima i daškom Mediterana, što ovaj dom u Poljskoj doista čini posebnim.

 


Kombinacije stilova, možda na prvu nespojive, doista znaju biti vrlo zanimljive i uspješne. To nam pokazuje primjer ovog modernog doma u Poljskoj čije uređenje potpisuje studio Shoko Design. Kako već spadamo u velike poklonike njihova rada, tako nam niti ovaj posljednji projekt nije mogao proći nezamijećeno.

Foto: Marcin Grabowiecki

 


Vlasnicima se sviđala ideja japandija, stila koji je sve popularniji, a spaja skandinavski i japanski dizajn. Rezultat je pročišćen i jednostavan prostor, inspiriran prirodom i organskim oblicima te minimalizmom.

Foto: Marcin Grabowiecki
Foto: Marcin Grabowiecki

Kako žive u Poljskoj i želja im je bila da im dom odiše toplinom i ima što više prirodne svjetlosti, dizajneri su unijeli drvene površine, pletene akcente i tople zemljane nijanse što je donijelo dašak boho stila i Mediterana.

Foto: Marcin Grabowiecki

Kuća se sastoji od dvije etaže čija ukupna površina iznosi 200 četvornih metara. U prizemlju se nalazi veliki otvoreni dnevni prostor, gostinjski toalet, vešeraj, hodnik i garaža. Na prvom katu su četiri spavaće sobe i dvije kupaonice, od kojih je jedna, zajedno s garderobom dio cjeline s glavnom spavaćom sobom.

Foto: Marcin Grabowiecki

Kuhinja je najpročišćeniji prostor u domu. Kuhinjske fronte su čisto bijele i imaju minimalistički dizajn. Na zidovima se nalazi kombinacija minimalističkog mikro cementa i bogato ukrašenog mramora. U središtu kuhinje nalazi se otok u potpuno drugačijem stilu od ostalih ormara – izrađen od recikliranog drva. To je snažan naglasak koji uvodi eklekticizam u minimalistički kuhinjski prostor.

Foto: Marcin Grabowiecki

Mnogima će pažnju privući odabir podova i zidova. Podovi u dnevnoj zoni i spavaćim sobama obloženi su parketom koji izgleda kao drveni seljački pod, a u kupaonicama lijevanim betonom i opekom poslaganom u riblju kost. Zidovi u nekim prostorijama poput spavaće su murali, a dio je ostavljen samo ožbukan.

Foto: Marcin Grabowiecki

Sve to donijelo je organski ambijent, kao i dašak Mediterana. Crni akcenti naglašavaju prisutnost japandija i daju ‘težinu’ interijeru. Sve to donijelo je ugodnu, toplu, modernu i vrlo elegantnu cjelinu.

Foto: Marcin Grabowiecki
Komentari