TROSOBNI STAN NA DVIJE ETAŽE: proširenje malog interijera na tavanski prostor

Dvoetažni stanovi zbog svoga koncepta imaju niz prednosti te stvaraju dojam života u kući, a k tome su nerijetko i vizualno atraktivniji, naročito ako je stepenište vidljivo i lijepo dizajnirano

 


Vodimo vas u trosobni dvoetažni stan površine 70 kvadrata. Riječ je o životnom prostoru za mladu tročlanu obitelj – roditelje i dijete te se sastoji od dnevnog boravka, dječje sobe, kuhinje, kupaonice te glavne spavaće sobe na katu.

Interijer se nalazi u staroj zgradi građenoj 1875. te je prije useljenja novih vlasnika prošao temeljitu preobrazbu. Ona je uključivala i proširenje na tavanski prostor kojim je stan postao dvoetažni.

Foto: Hemnet

Pored toga, obnovljeni su podovi i zidovi, kompletne instalacije te stavljena vanjska i unutarnja stolarija te obnovljene kupaonica i kuhinja.

Raspored postojeće etaže ostao je isti samo je u postoru nekadašnje ostave napravljeno stepenište prema tavanskom prostoru površine 20 kvadrata. U spavaćoj sobi na katu nalazi se i mini radni kutak.

Foto: Hemnet

U donjoj etaži kuhinja je zadržala postojeću poziciju te se nalazi na jednom kraju stana, dok su na drugome dnevna i dječja soba. Kako bi dijete bilo povezanije s roditeljima, maknut je zid između tih dviju prostorija te je stavljena staklena pregrada. Stavljanjem pregrade dječja soba, koja je inače bila vrlo mala i uska, sada izgleda znatno većom.

Foto: Hemnet

Visoki stropovi u interijeru su savršeno iskorišteni, primjerice ugradnjom kuhinje visokih elemenata do stropa i to u boji oraha i čistih linija. Naravno, u višim policama teško je pohraniti svakodnevne predmete, ali su one dobrodošlo rješenje za one stvari koje se rjeđe koriste.

Foto: Hemnet

Kuhinja u kojoj je i blagovaonski stol sa stolicama nudi izlaz na balkon koji je prava mala oaza na otvorenom za cijelu obitelj.

Foto: Hemnet

 

 

Komentari