Zavirite u topao švedski stan u zemljanim nijansama

Četverosobni stan u blizini švedskog Stockholma osvojio nas je na prvi pogled, a iza dobro promišljene palete boja i dekora stoji poznata stilistica Mimmi Staaf.

 

 

Staaf je poznata po živahnim i odvažnim interijerima koji odskaču od uobičajenih bijelih i sivih nijansi tipičnih za švedske stanove i kuće. U ovom je projektu udoban i topao dojam stvorila korištenjem široke palete boja, od nježne ružičaste, žute i narančaste pa sve do boje hrđe. Rezultat je suncem obasjan stan pun pozitivne energije.

 

 

Posebnu dozu udobnosti i privlačnosti ovaj interijer može zahvaliti miješanju različitih tekstura i materijala koje krase svaki element u prostoru: ukrasni jastučići i deke, prozračne zavjese, namještaj od rattana, laneni detalji na blagovaonski stolicama, sasušeno cvijeće, kao i mnoštvo reflektivnih elemenata – ogledala, staklo i krom.

 

 

Stilski dojam dnevnog boravka uvelike se temelji na korištenju suhog bilja i radovima švedske umjetnice Emilie Ilke, ali i knjigama koje sve češće viđamo u službi dekoriranja interijera.

 

Osim u dnevnom boravku, dojam topline i nedovršenosti posebno se ističe u dvjema spavaćim i jednoj dječjoj sobi, stvarajući tako opuštenu i udobnu atmosferu.

Želite li i sami u svom domu stvoriti ugođaj poput ovog, Maria Soxbo izradila je i kolaž s ključnim komadima namještaja koji će vam zasiguno u tome i pomoći.

Izvor: Fantastic Frank

 

Komentari