CAPPUCCINO I ŠLJIVA: super spoj divnih, profinjenih nijansi u stanu za mladi par

Boje su ono što neki prostor čini posebnim, naročito ako se uspješno kombinira nekoliko njih. U ovom stanu su to cappuccino bež nijansa i šljiva svijetla ljubičasta. Pogledajte rezultat!

 


Insight Studio 2022. godine je realizirao projekt uređenja stana od 80 četvornih metara te ga nazvao ‘Cappuccino šljiva’. Ovako efektan naziv pojavio se tijekom razvoja idejnog rješenja za interijer. Svijetla nijansa zrelih šljiva nije baš uobičajena u interijerima, ali se dizajnerima svidjela ideja da ovu nijansu kombiniraju sa bež nijansom koja nosi naziv taupe.

Ova kombinacija donijela je toplinu i vedrinu u prostor, ali i znatnu dozu elegancije. Pored toga, boja šljive budi asocijacije na kasnu jesen, mirnu i tihu atmosferu. Tome su doprinijeli i drugi bež tonovi, drvene površine, teksture kamena i bogati kontrasti boja.

Foto: Egor Piaskovsky

Vlasnici stana su mladi bračni par i za njih je kupnja ove nekretnine bila utjelovljenje njihovog starog sna. Stoga su se pri odabiru stana vodili ne samo logikom i razumom, nego i emocijama.

Foto: Egor Piaskovsky

Cilj je bio stvoriti ugodan i funkcionalan životni prostor s dobrim rasporedom, čistim arhitektonskim linijama te koji će imati i bezvremensku dimenziju i odražavati vlasnike i njihov način života.

Foto: Egor Piaskovsky

U projektiranju se nastojalo izbjeći beskorisna područja i iskoristiti svaki metar prostora. Dnevni boravak u kombinaciji s kuhinjom postao je središnja jezgra stana. Vlasnicima se svidjela ideja velikog kuhinjskog otoka koji se koristi i kao radni dio u kuhinji i kao blagovaonski stol.

Foto: Egor Piaskovsky

Pomoćne prostorije i privatni prostor (spavaća i radno-gostinjska soba) vlasnika izdvojene su kao zaseban blok u stanu. U jednom krilu stana projektirana je kupaonica za goste i garderoba , a u drugom glavna spavaća soba kupaonica i ured koji može poslužiti i kao soba za goste.

Foto: Egor Piaskovsky

 

Komentari