NOVI DOM ZA MLADU VLASNICU: dvosobni stan osvaja stilom, ali i pametnom organizacijom prostora

Dvosobni stan od 48 kvadrata u Washingtonu za mladu vlasnicu oduševljava odabirom ružičastih i tirkiznih nijansi te zanimljivim funkcionalnim i dekorativnim rješenjima uređenja

 

 

 

Vodimo vas u nevelik dvosobni stan u Washingtonu od 48 kvadrata koji je mlada vlasnica prije useljenja željela preurediti kako bi živjela u vedrom i dinamičnom prostoru u kojem se dobro osjeća, okružena stvarima i bojama koje voli. A te boje su prije svega ružičasta i tirkizna koje su unijele svježinu i ženstveni touch u prostor. Njezine želje u djelo je sprovela dizajnerica Zoe Feldman sa svojim suradnikom Zachom Stamatisom.

Pored toga, dizajnerica je imala zadatak prostor učiniti funkcionalnijim i bolje ga iskoristiti. Rezultat je hiper funkcionalan i ultra ženstven interijer koji pršti dobrim stilom i optimizmom.

Foto: Stacy Zarin Goldberg

Nešto staro, nešto novo

Adaptacija je uključivala posve novu kuhinju – od ormarića, aparata, podova i zidova, novu kupaonicu i gotovo sve komade namještaja (osim komoda u hodniku i boravku, stola i stolica u blagovanju te tepiha). Također, dobar dio detalja je vlasnica donijela sa sobom ili je naslijedila od roditelja, poput umjetničkih slika na zidu.

Odmah na ulazu pažnju privlači ugradbeni ormar koji se vješto tapetama zakamuflirao u zid. Oblaganje fronti tapetama noviji je trend u uređenju interijera kojem je teško odoljeti. Ulazni prostor pruža pogled na dnevni boravak te kuhinju koja dolazi prije njega. Uvučena mala kuhinja u obliku slova U maksimalno je praktičan, ali i profinjen prostor zahvaljujući nježno ružičastim zidovima te sivim pločicama s uzorkom mramora.

Kuhinjski ormarići su povučeni sve do radne površine, što je povećalo i prostor za pohranu namirnica.

Foto: Stacy Zarin Goldberg

Mala uska kuhinja

Svijetle nijanse bile su potrebne u kuhinju s obzirom na njezinu malu površinu te činjenicu da nema vanjskih otvora nego joj dnevna svjetlost dolazi iz dnevnog boravka prema kojem je otvorena.

Dnevni boravak spoj je ružičastih i tirkiznih akcenata, starog i novog, a sve oplemenjuju šarmantni vintage detalji. Kako bi se prostor što bolje iskoristio, kutna garnitura ima mogućnost razvlačenja što je i bila vlasničina želja kako bi gosti mogli prespavati. Ispod garniture je skladišni prostor za poplune, deke, jastuke i posteljinu.

 

Foto: Stacy Zarin Goldberg

Također, dobro iskorišten prostor za blagovanje jest postavljanje stola okruglog oblika i kutne klupe koja ne zauzima puno prostora, a daje više mjesta za sjedenje od stolaca. Kutna klupa, rađena po mjeri, krije ispod mjesta za sjedenje prostor za pohranu.

Na zidu iza blagovaonskog stola napravljena je i uvučena polica kao dodatni prostor za odlaganje dekoracija i knjiga, a posebno atraktivnom ju je učinilo oblaganje tapetama sa zanimljivim uzorkom.

 

Foto: Stacy Zarin Goldberg

Spavaća soba je vrlo mala te ima ugradbeni ormar koji je zadržan te su samo obnovljene ručke na njemu, dok je krevet nov i plijeni pažnju svojim raskošnim i elegantnim uzglavljem.

Kupaonica također odiše elegancijom i ženstvenošću. Tome najviše doprinose sive pločice s uzorkom mramora, zlatni detalji te praktičan ugradbeni kozmetički uski ormar u jarko ružičastoj.

 

Komentari