Prvi stan mladog para: niskobudžetni interijer osvaja šarmom i energijom

Dvosobni stan od 48 četvornih metara primjer je kako lijepo mogu izgledati skromni i derutni interijeri u čije je uređenje uloženo minimalno novca, a jako puno entuzijazma, dobre volje i – kreativnosti

 

Posebnost skandinavskog stila jest i njegova sposobnost da istovremeno ostavlja dojam profinjenosti i jednostavnosti, a rezultat je velika količina šarma, estetike i – nimalo nebitno – funkcionalnosti. U ovom stilu detalji i boje itekako postoje, no naglašena je praktičnost i usmjeravanje na to kako dobar interijer čine i sami vlasnici i njihova osobnost. Jer, u ovakvim interijerima, možda i više nego u bilo kojem drugom stilu, ljudi su na prvom mjestu. Prisjetite se samo hyggea, životnog stila koji se ogleda i u stanovanju, ali i svim ostalim segmentima života.

Upravo sve to vidljivo je u ovom niskobudžetnom stanu od 48 četvornih metara u Stockholmu koji su novi vlasnici, mladi par, preuredili u svoj prvi dom. Jednostavan i povoljan namještaj, vesele boje na bijeloj i sivoj pozadini, mladenačko šarenilo i moderni senzibilitet pop kulture jest ono što ga čini posebnim. Pastelni tonovi, ilustracije, uokvireni posteri i biblioteka dali su stanu dobru dozu dinamičnosti i energičnosti.

U tome im je pomoglo obilje prirodnog svjetla kojima obiluju dvije glavne prostorije – spavaća i dnevna soba koje gledaju na uličnu stranu, dok su kupaonica i kuhinja okrenute na dvorišnu stanu. Idealan raspored, zar ne?