Moderan i topao stan prepun svjetlosti i dobrih rješenja za pohranu

Ovaj stan od 70 četvornih metara u novogradnji nije zadovoljavao potrebe niti stil uređenja vlasnika, sve dok ga dizajnerica Pia Capdevile nije potpuno promijenila. Pogledajte rezultat!

 

Vlasnici stana angažirali su dizajnericu Piu Capdevilu za uređenje koje je uključivalo i male prostorne preinake, iako je riječ o novogradnji u kojoj je prvi vlasnik živio dvije godine.

Stan naime nije imao dovoljno prostora za pohranu pa je hodniku znatno bolje iskorišten. Napravljen je ugradbeni ormar koji objedinjuje zatvoreni ormar, klupu, policu na koju se mogu ostaviti stvari te stalak za cipele.


Budući da je imao dovoljno kvadrata, u hodniku je osmišljen i uredski kutak. Ovaj je dio odvojen od dnevnog prostora kako bi imao svoju privatnost i mir te bio u potpunosti funkcionalan. Blizina dnevnog prostora omogućava da u njega dopire prirodna svjetlost.

Foto: Pia Capdevila Interiorismo y Eventos

Iz hodnika se ulazi u dnevni prostor otvorenog koncepta. Prije je kuhinja bila odvojena zidom od dnevnog boravka, a dizajnerica je odlučila srušiti taj zid do pola i maknuti kuhinjska vrata i otvoriti kuhinju prema ostatku prostora.

Donji dio pregrada sada je zid, a gornji je kombinacija stakla i drveta. Tako je cijeli dnevni prostor svjetliji i prostraniji te se našlo mjesta za blagovaonski dio, koji je naslonjen na kuhinjske elemente.

Foto: Pia Capdevila Interiorismo y Eventos

Vizualno, prostor kuhinje od ostataka prostora je odvojen donjim kuhinjskim elementima i staklenom pregradom, na koju se s druge strane, prema dnevnom boravku, naslanja klupa s jastucima. Na donje kuhinjske elemente naslanja se blagovaonski stol koji maksimalno iskorištava prostor.

Ostatak dnevnog prostora čini dnevni boravak s velikim regalom koja iza kliznih vrata s rebrastom površinom skriva televizor. Veliki regal po mjeri je kombinacija police za knjige te ladica i ormarića za pohranu stvari.

Foto: Pia Capdevila Interiorismo y Eventos

Ostatak stana čine još kupaonica, balkon i dvije spavaće sobe, dječja i roditeljska. Odmah kod ulaza u sobe stavljeni su ugradbeni garderobni ormari te su tako vizualno odvojeni od ostatka sobe. To je oslobodilo prostor soba da imaju samo krevet služe odmoru i trenucima privatnosti.

Foto: Pia Capdevila Interiorismo y Eventos

 

 

Komentari