PRAVI ODMOR ZA DUŠU: zavirite u očaravajuće blagdansko izdanje drvene kućice u planini

Dizajnerica i stilistica Olga Gil-Vernet opremila je drvenu kuću za odmor božićnim dekoracijama inspiriranima prirodom, rustikom i skandinavskim dizajnom. Zavirite u ovu preslatku kolibu i uživajte!

 


Španjolska dizajnerica i stilistica Olga Gil-Vernet odlučila je ove blagdane provesti u prirodi, daleko od asfalta i buke grada. Svoj blagdanski dom pronašla je u Pirinejima, u okruženju planina i šume.

Riječ je o drvenoj kućici čija je unutrašnjost uglavnom prekrivena, pored klasičnih zidova, i izbijeljenim drvetom. Njime se zadržala toplina i rustikalni stil, ali prostor izgleda svjetlije, prozračnije i vedrije.

Dizajnerica i stilistica Olga Gil-Vernet  / Foto : Pepa Oromí

Izbijeljeno drvo savršeno se uklapa u koncept uređenja koji je moderna kombinacija rustike i skandinavskog stila. Prevladavaju svijetli tonovi i namještaj jednostavnih linija te je interijer savršen spoj estetike i funkcionalizma, u potpunosti podređen odmoru i opuštanju.

Projekt adaptacije kolibe potpisuje Angie Escur Pujol iz studija Barn koja je u dizajnu i organizaciji prostora slijedila želje vlasnika.

Foto : Pepa Oromí

Koliba se proteže na ukupno 60 četvornih metara i sastoji se od dvije etaže – u prizemnoj se nalazi otvoreni dnevni prostor i mala spavaća soba te gostinjski wc, dok se u prostoru ispod krova nalazi veća spavaća soba i kupaonica. Sve to činilo je kućicu idealnom za blagdanski odmor Olge Gil-Vernet i njezine obitelji.

Foto : Pepa Oromí

No, kako je ipak riječ o blagdanima, a Olga je dizajnerica i stilistica, prostor se trebao dotjerati. U svojim dekoracijama Olga je slijedila stil uređenja kolibe unijevši u prostor minimalističke, jednostavne ukrase nadahnute prirodom. Zimzeleno bilje – drvce i grančice bora osvježili je prostor i njega unijelo prekrasni miris, baš kao i citrusi.

Foto : Pepa Oromí

 

Foto : Pepa Oromí
Komentari