Poznata glumica Ellen Pompeo je i ljubiteljica interijera: zavirite u njezinu kuću koja nas je oduševila

Serija Uvod u anatomiju pojavila se na malim ekranima, sada već davne, 2005. Obilježila je glumački put Ellen Pompeo koja će zauvijek ostati zapamćena po ulozi liječnice Meredith Gray. Glumica se u kuću u Malibu, zaljubila prije mnogo godina, no na početku karijere nije imala dovoljno nova za kupnju. Sreća joj se osmjehnula 2013. kada se željena nekretnina opet našla na tržištu.

 


Imanje od 3 000 četvornih metara izgrađeno je 1979. prema dizajnu arhitekata Conrada Buffa i Donalda Hensmana. Ellen nije željela sterilan dom koji odaje dojam života u hotelu pa je glavni zadatak prilikom renovacije bio postići dizajn koji priča priču i koji će stvoriti dom s osobnošću.

@ellenpompeo

Zadatak je povjerila arhitektu Martinu Lawrenceu Bullardu s kojim je surađivala na tri ranija projekta. On za suradnju navodi: “Toliko smo dugo u životima jedno drugog da znamo što će se onome drugome svidjeti i prije nego što mu/njoj pokažemo.”

No, tu nije kraj.  Sa suprugom je kupila i prostor iza kuće te planira, opet uz Bullardovu pomoć, izgraditi “istinsko Malibu imanje”.

FOTO: Douglas Friedman_Architectural Digest

Tlocrt kuće nije mijenjan, ali je i interijer i eksterijer u cijelosti osvježen. Sama kuća uključuje tri spavaće sobe s natkrivenim trijemom koje gledaju na ocean. Iako je terazzo iznimno popularan, arhitekt ga ja na podovima zamijenio zemljanim betonom.

Za oblaganje zidova u dijelu kuće koristio je mramor poznat kao Black Agatha, prepoznatljiv po izraženim žilama. Arabescato Vagli mramor korišten je u glavnoj kupaonici čime je stvoren dojam turskog hamama. Bijeli mramor svoje je mjesto našao i u bazenu, a dvorište je dodatno osvježeno biljkama poput miskantusa, seslerije (op.a trska i šaš) i razanih citrusa.

FOTO: Douglas Friedman_Architectural Digest

Ovo nije prva kuća koju je poznata glumica renovirala. Ljubiteljica nekretnina i uređenja interijera, 2003. renovirala je modernu staju u Sag Harboru te mediteransku vilu u Los Angelesu u kojoj živi s obitelji.

FOTO: www.re-thinkingthefuture.com

Nas je oduševila njezina moderna kuća iz 1957. poznata kao Treehouse. Imanje obuhvaća bazen i spa centar usred bujne vegetacije pa se zato ime i samo nametnulo – kućica na drvetu.

FOTO: www.re-thinkingthefuture.com
Komentari