PREKRASNO I PROFINJENO: pažljivo odabrane boje i teksture dale su karakter dvosobnom stanu

Ovaj dvosobni stan je izvrstan primjer kako svoj dom možete učiniti posebnim i dati mu karakter. Također, izvrsna je inspiracija za one koji želje unijeti malo boje u svoj životni prostor.

 


Čak i od jednostavnih, ne odveć skupih i raskošnih materijala možete stvoriti nešto posebno i imati dom s karakerom. A to je želja većine nas, zar ne? Dobro je, da bi se to postiglo, igrati se bojama, teksturom i ritmom pločica, zatim neobičnim predmetima (u ovom slučaju su to rijeti glazbeni instrumenti) te keramikom i dekorom. I naravno, ne bismo se trebali bojati boja!

Kako to konkretno funkcionira, možete se uvjeriti na primjeru ovog dvosobnog stana od 58 kvadrata čije uređenje potpisuje Julija Baidyk iz ALTA IDEA studija iz Kijeva. Vlasnici su dizajnerici dali poptpunu slobodu u uređenju. Projekt je proveden bez posebnih zahtjeva i ograničenja, osim proračunskih.

Foto: Andrej Avdeenko

Intenzivna plava, kao i nijanse svijetlo plave te tirkizne kao i plemenita bordo boja postale su lajtmotiv ovog projekta i dale mu dinamiku i karakter te oživjele neutralnu, sivo-bijelu podlogu u svim prostorijama – od hodnika, preko dnevne zone i spavaće .

Foto: Andrej Avdeenko

U dnevnoj zoni otvorenog koncepta kuhinja i dnevni boravak imaju dovoljno mjesta a dijeli ih (ili povezuje), šank koji služi kao blagovaonski stol. Ustvari, šank je produžena radna ploha kuhinje kojoj su pridružene dvije barske stolice u efektnoj zelenoj boji. Stolice dodaju svježinu i dinamiku mirnoj grafitnoj pozadini i upotpunjuju cjelokupnu sliku ugođajem sjeverno-skandinavskog dizajna.

Foto: Andrej Avdeenko

Dio kuhinje ostvaren je i u izlazu prema hodniku. Veliki kuhinjski ormar od poda do stropa, s otvorenim policama, osim pećnice, skriva hladnjak i brojne ormariće za pohranu. Zbog svoga dizajna ne stvara dojam tipičnog kuhinjskog elementa te se savršeno uklapa u prostor koji nije na teritoriju kuhinje.

Foto: Andrej Avdeenko

Ostatak dnevnog prostora čini dnevni boravak sa sofom i tv komodom te naslonjačem. Veliki hodnik vodi do kupaonice i garderobe koje su s jedne strane hodnika te spavaće sobe s druge strane hodnika.

Foto: Andrej Avdeenko

Spavaća soba je uska i izdužena pa je podijeljena na zone – odmah kod ulaza smješten je veliki kubus rađen koji s prednje strane ima ulaz zaklonjen zavjesama te zidove obložen ogledalima u boji. U ovu garderobu od četiri kvadrata stane sva odjeća i modni dodaci vlasnika.

Foto: Andrej Avdeenko

U sredini sobe je krevet s bogatim uzglavljem, a do prozora su smještena dva elegantna naslonjača klasičnog dizajna koji doprinose da soba izgleda udobno, funkcionalno i umirujuće.

Foto: Andrej Avdeenko

Foto: Andrej Avdeenko

 

Komentari