Stan za mladoga samca: dom koji odražava ukus i način života vlasnika

Stan u staroj stambenoj zgradi podvrgnut je nedavno temeljitoj adaptaciji nakon koje je postao svjež i dinamičan interije koji odgovara izgledom i funkcijama mladom vlasniku.

 

 


Vodimo vas u stambeni prostor od 48 kvadrata koji je nedavno temeljito renoviran. Cilj je bio stvoriti moderan, funkcionalan i ugodan prostor. Stan se nalazi u zgradi staroj preko 70 godina pa je tlocrt pomalo neprilagođen današnjem načinu života. No, vlasnik je ipak, zbog nosivoog zida koji ih dijeli, odlučio zadržati kuhinju na istoj poziciji i ne povezivati je s dnevnim boravkom.

Jedina tlocrtna preinaka dogodila se u hodniku kojem je maknut dio zida koji ga je dijelio od dnevnog boravka. Tako se ulaskom u hodnik pruža ulaz u kuhinju, a u produžetku je dnevni boravak bez vrata. Nakon dnevnog boravka dolaze mala spavaća soba i kupaonica.

Foto: Mihail Loskutov

Kako je hodnik uzak, a u njemu su ugradbeni ormari gotovo cijelom dužinom, dizajnerici Anastasiji Brandt iz studija Brandt.Design Bureau se opcija kliznih umjesto klasičnih vrata činila bolja opcija. Ovako se otvaranjem vrata u kupaonici ne zauzima dragocjeni prostor u hodniku.

Zbog uskog dugačkog hodnika i namjere da u njega ugradi garderobne ormare dizajnerica je maknula zid između dnevnog boravka i hodnika.  Tako se jednostavnije može pristupiti ormarima i otvarati ih, a pregled unutrašnjosti je lakši jer do nje dopire prirodno svjetlo iz dnevnog boravka.

Foto: Mihail Loskutov

Ostatak stana, pored male kuhinje i dnevnog boravka čine mala kupaonica od svega 3,5 kvadrata te spavaća soba od 8 kvadrata. Ugradbeni ormar u hodniku riješio je problem pohrane garderobe jer u spavaćoj sobi ima mjesta za tek mali ormar.

Kako bi se vizualno povećao prostor, pod, zidovi i strop su obojeni svijetlim bojama. Kupaonica je, s druge strane, napravljena u tamnoj shemi boja kako bi se malom prostoru dao karakter i posebnost.

Foto: Mihail Loskutov

Dizajnerica je u nastojala uređenjem stvoriti prostor inspiriran skandinavskim dizajnom ali i da bude maksimalan odraz vlasnika. Tako nije slučajno da sve goste ovog stana dočekuju i ispraćaju neonski brkovi budući da ih i vlasnik ima. Čak ima i tetovažu istih brkova na vratu.

Kako vlasnik voli putovati, na zidu dnevnog boravka nalazi se dekoracija karte svijeta te viseća mreža, a po cijelom stanu slike koje podsjećaju na egzotične krajeve i ljetni odmor.

Foto: Mihail Loskutov

 

 

 

 

Komentari