Renovacija je donijela dvije spavaće sobe u stanu od 43 m2

Ruska dizajnerica Marija Stepanova projektirala je stan od 43 četvorna metra za mladu obitelj s jednim djetetom te osigurala dvije spavaće sobe. Pogledajte kako joj je to pošlo za rukom!

 

 


Stančić u Moskvi mlada je obitelj pretvorila iz dvosobnog u trosobni zahvaljujući promjeni tlocrtnog rasporeda. U 43 četvorna metra dizajnerica Marija Stepanova uspjela je pronaći dodatne metre za još jednu spavaću sobu, kako bi roditelji i dijete imali odvojene prostore za spavanje. Adaptacijom se dnevni boravak skratio za 7 četvornih metara što je bilo dovoljno da se u taj prostor smjesti krevet i ormar.

Roditelji su se preselili u novonastalu spavaonicu, a sinu su prepustili svoju spavaću sobu budući da on više boravi u svojoj sobi nego oni. Ostatak stana čine dnevni boravak s kuhinjom, hodnik, garderoba te kupaonica, a dizajnerica je osigurala i puno prostora za pohranu.


“Kako mali prostor ne bi bio pretrpan, mora postojati dovoljno prostora za pohranu. Stoga je dobar dio hodnika pretvoren u ugradbene ormare i mini garderobu, a podovi u novoj spavaonici su podignuti, kako bi se ispod stvorio dodatni skladišni prostor. Zid koji dijeli dvije spavaonice ustvari je ormar – tako smo dobili prostor za odlaganje te uštedjeli na dodatnom zidu”, objašnjava dizajnerica.

Foto: Sergej Krasjuk

Roditeljska spavaća soba odijeljena je od zajedničkog prostora odnosno boravka i kuhinje kliznim vratima s matiranim staklom – tako se štedi na prostoru znatno više nego da su ugrađena klasična vrata, a i kroz staklo dopire prirodno svjetlo u zajednički prostor.

Kako vlasnici vole kuhati, kuhinja u stanu prilično prostrana i funkcionalna. Fronte ormarića su bijele, u tonu s cijelim stanom, a jedan od zidova je obojen crnom bojom. Nastali crni kutak vizualno čini zid koji odvaja kuhinju od hodnika te istovremeno daje dubinu prostoru.

 

Komentari