Stan s karakterom: puno svjetla, upečatljivih detalja i dobro odabranih boja

Prostor lijepim čine one svakodnevne sitnice – uvjerili smo se bezbroj puta, a tako nas savjetuju i dizajneri interijera. Ovaj stan u La Coruñi u Španjolskoj primjer je kako osobni detalji, oni s pričom, imaju moć u kreiranju stiliziranog životnog prostora

Španjolskom studiju Egue y Seta uspjelo je ispuniti želje klijenata, bračnog para i stvoriti estetski lijep i skladan, no vrlo životan prostor sačinjen od prekrasnih detalja, mahom uspomena vlasnika s putovanja. Stan se nalazi u centru La Coruñe, grada u španjolskoj pokrajini Galiciji i star je preko 70 godina. Zahtjevi vlasnika su bili da se zadrži taj starinski štih u interijeru te da uređenje bude spoj modernog i klasičnog. Tlocrtni raspored nije mijenjan – pored novog namještaja, obnovljene su instalacije te zidne i podne obloge te je srušen samo jedan dio zida koji dijeli ulazni hodnik od boravka. Dvije prostorije u stanu doživjele su prenamjenu – dječja soba postala je radna soba, koja je istovremeno služi i kao mali dnevni boravak i biblioteka, idealan prostor kada vlasnici trebaju mira i privatnosti.

Jedan od hodnika također je doživio prenamjenu – budući da se nalazi u drugom dijelu stana, između kupaonice i spavaće sobe, dizajneri su ga odlučili pretvoriti u garderobni prostor. U prvom dijelu stana s jedne strane hodnika nalaze se kuhinja i radna soba, a s druge veliki dnevni boravak s blagovanjem. U produžetku je privatna zona. Veliki otvori prisutni su u svim prostorijama te su stanu dali dovoljno prirodne svjetlosti. Kako bi i ulazni hodnik bio dovoljno svijetao, dizajneri su predložili rušenje dijela zida koji ga dijeli od boravka i stavljanje staklene pregrade s alu profilima, što su vlasnici prihvatili. Tako sada preko dnevne sobe prirodna svjetlost dopire i do hodnika.

Stanom dominiraju neutralne bež, bijele i sive nijanse te prirodni materijali, prije svega drvo – na namještaju i većini podnih obloga. U svim prostorijama neprestano se izmjenjuju vintage elementi, mahom iz 60-ih godina prošlog stoljeća i moderni komadi namještaja i detalji, što je interijer učinilo posebnim i šarmantnim.