Adaptacija obiteljske kuće: odvažni kontrasti dali su interijeru karakter i energičnost

Nakon što su kratko živjeli u njoj, novi vlasnici kuće odlučili su promijeniti njezin izgled, i to iz temelja – od obnove kupaonice i kuhinje, novog namještaja pa do dekoracija.

 


Vodimo vas u francuski grad Bordeaux, u obiteljsku kuću koju su novi vlasnici nedavno renovirali. Nakon kupnje odmah su uselili u nju jer nisu imali vremena za renovaciju, no u jednom trenutku su se odlučili na promjenu. Bili su zasićeni shabby chicom koji je kao stil dominirao u kući.

U preobrazbi doma pomogla im je dizajnerica Julie Chatelain. Njezin zadatak bio je jednostavan: dati dušu i opuštenost prostoru, učiniti ga modernijim i toplijim. Za sve ostalo vlasnici su dali dizajnerici odriješene ruke.

Foto: Pierre Carreau Photographie

Tako je kuća inspirirana dobrim dijelom njezinim vlastitim ukusom koji se i vlasnicima jako svidio, budući da im je iznijela svoje ideje u 3D animaciji.

Foto: Pierre Carreau Photographie

Kuća je bila u prilično dobrom stanju kada su je vlasnici kupili, stara svega 15 godina. Njezina prednost je to što ima puno svjetla, velike vanjske otvore i dobar raspored. I naravno, dobre osnove, pa podove i zidove nije trebalo naročito obnavljati, kao ni raditi preinake u rasporedu.

Foto: Pierre Carreau Photographie
Foto: Pierre Carreau Photographie

Na donjoj etaži nalazi se dnevna zona s gostinjskim toaletom i ulaznim hodnikom, a na katu su tri spavaće sobe te kupaonica.

Foto: Pierre Carreau Photographie

Kako dizajnerica voli boje i jake kontraste, tako je vlasnicima predložila da se poigraju bojama u domu. Uređenje je zasnovano na kontrastu crno-bijele palete, koja se nadopunjuje, kako projekt napreduje, tonovima zelene, žute i ružičaste koje unose dodaci.

Foto: Pierre Carreau Photographie

Upotrebom namještaja i rasvjete od prirodnih vlakana, dizajnerica Julie Chatelain interijeru unosi pomalo blagdanski ugođaj, a vlasnike je novi izgled njihove kuće asocirao na vikendicu. Atmosfera je sada topla i opuštajuća, baš kako su vlasnici htjeli.

Foto: Pierre Carreau Photographie
Komentari