NAGRAĐENA VILA NA SLOVENSKOJ OBALI: prirodno okruženje i američki jug bili su inspiracija za impresivno luksuzno zdanje

Vodimo vas u Vilu borova, kuću za odmor na iznimno atraktivnoj lokaciji. Njezin dizajn, iza kojeg stoji studio Gao Arhitekti, oduševio je žiri International Property Awardsa te mu je dodijelio nagradu Best Residential Interior Private Residence Slovenia

 

 

 

Borovi stari dva stoljeća bili su i više nego dovoljan razlog da dobije naziv Vila borova. Vremešni borovi, kao i mediteranski okoliš koji uključuje rimske ruševine, maslinik i pogled na more bili su neposredna inspiracija za dizajn interijera ove po svemu iznimne vile. Gao Arhitekti, studio iz Ljubljane, predvođeni Petrom Zakrajšek, u projekt vile na slovenskoj obali uključio se nakon što je arhitektura zgrade bila gotova te su se pobrinuli za unutarnji izgled.

O uspješnosti njihova angažmana svjedoči i nagrada koja je nedavno stigla iz Londona. Vila borova dobila je u kategoriji unutarnjeg uređenja prestižnu nagradu International Property Award.

 

Foto: Miran Kambič

Neočekivana inspiracija američkim jugom

Inspiraciji mediteranskim pejzažem pridružila se i jedna sasvim posebna i neočekivana, koja dolazi s američkog juga.

Dodatna inspiracija potekla je iz kolonijalnog arhitektonskog stila kuća i vila kakav se može vidjeti na jugu SAD-a, a kamo su vlasnici putovali. Zaljubili su se u vile u Miamiju koje mirišu na sol i posjeduju dozu glamuroznog kiča. Sve to izazvalo nas je na kreiranje kuće koja će težiti ravnoteži i stvaranju naglašene kombinacije materijala, boja i struktura“, otkrivaju dizajneri iz Gao Arhitekata koji su kombiniranje mediteranske tradicije i američke kolonijalne arhitekture uspješno sproveli.

Foto: Miran Kambič

Dizajn interijera ostao je tradicionalan, a korišteni su klasični materijali na moderan način koji su stvorili balans opuštajuće i luksuzne atmosfere. Rezultat je moderna kuća na vrhu brda s povišenim pogledom na more koja vješto isprepliće monumentalnost i sofisticiranost.

Foto: Miran Kambič

Kvadratura i brojni sadržaji nude savršen komfor

Kuća ukupne površine 450 četvornih metara proteže se na tri etaže – pored podruma u kojem su teretana, vinski podrum i spremišta, tu je i prizemlje sa socijalnim sadržajima koje se širi i na prvi kat na kojem su spavaonice.

Već na ulasku u kuću posjetitelju se produžuje pogled i odražava u ogledalima koji prekrivaju zidove i reflektiraju okolne objekte. Ta igra refleksije provlači se kroz cijelu kuću, kao i uzorci mramora, klasično slaganog parketa na podovima te mesinga.

 

Foto: Miran Kambič

Dvoetažni dnevni boravak

Otvoreni prostor u koji se ulazi iz hodnika otkriva dvoetažni dnevni boravak i  intimniji prostor kuhinje i blagovaonice, koje spajaju eleganciju, glamur i pročišćen moderni dizajn. Dvoetažni koncept dnevnog boravka omogućio je dojam volumena, kao i visoku visinu stropa, velike otvore te atraktivno kružno stubište koje je pomalo sakriveno ispod ograde od tamnog metala.

Centralni dio boravka je kamin koji je postavljen između prozora te produžen zidnim ogledalom u antracit sivoj.

Foto: Miran Kambič

„Ogledalo odražava i povezuje cjelokupni ambijent zrcaleći unutarnje i vanjske elemente uređenja“, ističu dizajneri.

Glavna spavaća soba na katu, kojoj je pridružena i velika kupaonica nastavlja stilsku kombinaciju modernog i klasičnog dizajna.

Foto: Miran Kambič

Luksuz, udobnost i intima u spavaćoj sobi

„Dizajn glavne spavaće sobe nastojao je postići udobnosti i osjećaj intimnosti, što naglašava luk ormara iznad ulaza u spavaonicu“, dodaju dizajneri.

Ovaj sofisticirani prostor koji odiše luksuzom dodatno zanimljivim i posebnim čine umjetničke fotografije – u kupaonici je riječ o radu Tanje Ležaić, a u spavaćoj sobi Uroša Abrama. No, cijeli je interijer poseban stilski pečat dobio umjetničkim radovima.

 

Foto: Miran Kambič

„Odabrana umjetnička djela daju značajan završni detalj uređenju vile. Ulaz je obogaćen radom Mersada Berbera koja se pojavljuje i u dnevnom boravku – na odrazu iznad kamina. Galerija na prvom katu savršena je za predstavljanje slike poznatog slovenskog slikara Emerika Bernarda“, zaključuju dizajneri.

 

Komentari