Mali apartman na obali: sjajno iskorištenih 37 kvadrata u nepravilnom tlocrtu

Apartmani na moru su obično skučene kvadrature, ali zato, kao i ovaj koji vam predstavljamo, ima dobar pogled, blizu je plaže i svih ostalih potrebnih sadržaja. Uživajte u ovom funkcionalnom prostoru i inspirirajte se!

 


Dolazak ljeta polako u nama budi planove za (pre)uređenje apartmana na obali kao i planiranje ljetnog odmora. Pronašli smo apartman koji će biti izvrsna inspiracija za one koji namjeravaju postati vlasnici neke male ljetne oaze ili ju pak žele preurediti. A onima koji žele barem dio ljeta provesti na moru bit će dobra uvertira.

Površina ovog apartmana, koji se nalazi u malom mjestu pored San Sebastiána (baskijski Donostia) je svega 37 četvornih metara i nepravilnog je oblika, no prostor je savršeno iskorišten i ima sve potrebno za boravak dvije osobe.

Foto: Aprea Photo/Basoko

Ovakav funkcionalan raspored apartman zahvaljuje arhitektonskom studiju Basoko koji ga je prije dvije godine preuredio i podvrgnuo temeljitoj adaptaciji. Dobio se optimiziran prostor inspiriran skandinavskim stilom, k tome udoban i lijep za boravak i opušten odmor.

Foto: Aprea Photo/Basoko

Rušenjem zidova stvorio se otvoren prostor između dijela za spavanje i mini dnevnog boravka. Tako se maksimalno iskoristio prirodni izvor svjetlosti, pa spavaći dio nije mračan. Dodatni adut apartmana je mali balkon na koji se izlazi iz dnevnog boravka, a koji pruža pogled na pješčanu plažu i more.

Foto: Aprea Photo/Basoko

Iako je prostor otvoren i jedina odvojena soba je kupaonica, zone su jasno razdvojene. Spavaći dio odvojen je djelomično od kuhinje ormarićem s policama, a kupaonica kliznim vratima koji su kombinacija drveta i stakla. Tako dio svijetla iz kupaonice, koja ima mali prozor, dopire i do spavaćeg dijela.

Prostor za skladištenje, pored ormarića, osiguran je u dnevnom boravku u kojem su ugradbeni ormar i niska tv komoda.

Foto: Aprea Photo/Basoko

Uz visoku funkcionalnost i dobro napravljen raspored unatoč nepravilnom tlocrtu i tek osnovnim komadima namještaja, i estetska strana je iznimno dorađena.

Foto: Aprea Photo/Basoko
Komentari