ZAGREBAČKI DOM OD 57 KVADRATA: pored dnevnog prostora, ima još tri sobe

Vodimo vas u moderan stan u Zagrebu kojeg je uredila dizajnerica Maja Mihovilović. Riječ je četverosobnom stanu koji pored dnevne zone i dvije spavaće sobe ima i zaseban prostor za rad od kuće.


Dizajnericu interijera Maju Mihovilović upoznali ste već u prošloj sezoni InDizajna, kada smo vam pokazali jedan stan čiji je izgled osmislila.

Kako izgleda taj stan, možete se podsjetiti ovdje:

MODERAN, ELEGANTAN ‘CRNI STAN’: zavirite u interijer na zagrebačkoj Trešnjevci

 

FOTO: STUDIO TU ŽIVE LJUDI

A sada vam predstavljamo stan kojeg je Maja nedavno uredila. U stanu od 57 kvadrata dizajnerica je uspjela smjestiti čak tri sobe pored zajedničkog prostora blagovaonice, kuhinje i dnevnog boravka, odvojenog toaleta, odvojene kupaonice unutar koje se nalazi mali praktični vešeraj. Tu je još i roditeljska spavaća soba, dječja soba i mala radna soba. K tome – stan ima i balkon!

Zgrada u kojoj se nalazi stan datira iz 1947. tako da je, otkriva nam dizajnerica, adaptacija bila iznimno kompleksna, kao što je uostalom slučaj sa svim starim zgradama.

FOTO: STUDIO TU ŽIVE LJUDI

“Morali smo ogoliti apsolutno sve – do greda i cigle, izvući staru slamu iz stropa, uveli smo podno grijanje, ojačali smo zidove… Doista je bilo građevinski dosta ekstenzivno”, kaže Maja Mihovilović.

Dodaje i kako se tlocrtni se raspored nije naročito mijenjao zato što je prostor prijašnje kuhinje postao nova buduća dječja soba. A mala soba, koja je nekoć bila dječja, sada ima ulogu radne sobe.

FOTO: STUDIO TU ŽIVE LJUDI

“Najveću promjenu doživio je nekadašnji dnevni boravak jer su se u njega preselili i blagovaonica i kuhinja. U kupaonici su gabariti neznatno promijenjeni jer je dodana niša za vešeraj koja je izašla prema spavaćoj sobi i tamo smo ustvari dobili i nišu za ormar.  Hodnik i toalet su svojim dimenzijama ostali isti”, otkriva dizajnerica.

INDIZAJN / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Priča o stilu uređenja krenula je od zelene kuhinje. Na nju su se nadogradile komplementarne boje  – narančasto crvena i boja cigle na sofi a onda su dodane još i nijanse drva. U dnevnom prostoru bilo je bitno da se prostor ne zatvori nego bude prozračan a to se postiglo i svijetlim zavjesama.

FOTO: STUDIO TU ŽIVE LJUDI
INDIZAJN / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Više o ovom stanu kao i detaljnije izgledu saznajte u video prilogu! 

 

 

 

Komentari