Lijepo, skladno i ugodno: naša čitateljica preuredila je stan svojih roditelja

Naša čitateljica i pratiteljica Andreja Brusić odlučila je preurediti stan svojih roditelja i podići ga na višu stilsku razinu. U tome su joj pomogla znanja i umijeća stečena u školi za stilista interijera ali i ljubav i talent koji gaji prema estetici i arhitekturi

 

 

Trosobni stan od 70 četvornih metara u Šilu na otoku Krku, čiji su vlasnici sredovječni bračni par, podvrgnut je makeoveru koji potpisuje njihova kćer Andreja Brusić. Mlada dizajnerica, koja je završila školu za dizajnera interijera imala je u uređivanju odriješene ruke što se tiče budžeta, ali i odabira materijala, boja, namještaja i dekoracija kojima je osvježila i uljepšala dom svojih roditelja. Nova verzija doma ima veću dozu estetike i šarma jer je svakom segmentu sada posvećena veća pažnja, unatoč tome što se nije radila kompletna adaptacija.

 

KUHINJA – prije i poslije

 

U kuhinji je bila samostojeća napa koja je zamijenjena ugradbenom i smještena u element pa se tako dobila ravna linija / Foto: Luka Tabako

 

„Dogovor je bio da ne mijenjamo bazu jer je stan prvi puta preuređivan prije 10-ak godina i tada je stavljena keramika. Pa smo odlučili da to nećemo mijenjati, već samo malo estetski doraditi i osvježiti dom novim namještajem, zavjesama, tapetama, tepisima, rasvjetom…“, objašnjava mlada dizajnerica dodajući kako roditelji nisu imali drugih želja. Jedino su htjeli maknuti kalijevu peć u blagovanju, ali im Andreja to nije dopustila.

 

Foto: Luka Tabako

 

Makeover je trajao tri mjeseca te je uključivao novu boju na zidovima, stavljanje tapete, novu kuhinjsku napu, nekoliko komada namještaja. Kupaonica i mala dječja odnosno gostinjska soba su ostale u prvobitnom stanju. Stanom koji se sastoji od velike dnevne zone s izlazom na terasu te dviju spavaćih soba dominira klasičan stil s ponekim modernim akcentom, kako bi se pratio životni stil i dob njegovih stanara. Ovaj spoj rezultirao je ugodnim i elegantnim interijerom kojem ne nedostaje topline doma.

 

 

BORAVAK I BLAGOVANJE – prije i poslije

 

Foto: Luka Tabako

 

„Moj cilj bio je urediti stan u stilu koji im neće dosaditi za četiri-pet godina i zato nisam htjela isključivo pratiti trendove već uskladiti stil njihovom načinu života i navikama“, govori Andrea, ističući kako je posebnu pažnju posvetila odabiru rasvjete. Budući da je stan na moru, odlučila je unijeti eksterijer u interijer koristeći plave i žute nijanse, dok su kalijeva peć i tepisi unijeli dašak klasike.

 

 

Foto: Luka Tabako
Komentari