Fenomenalan stan u potkrovlju: ugodan, topao i originalan životni prostor za dvoje

Prve asocijacije na životni prostor u potkrovlju su toplina, romantika, šarm i dobre ideje. Sve to ima stan u koji vas ovaj puta vodimo, ali i puno više u što se možete uvjeriti u nastavku!

 

 


Prostor u potkrovlju ima uvijek svojih ograničenja koja se prije svega odnose na kosine i nedostatak prirodne svjetlosti te dojam skučenosti. No, ako kosine nisu pretjerane i postoji dovoljno krovnih prozora te dijelovi zidova koji su dovoljno visoki da na njih stanu i veliki vanjski otvori (prozori i balkonska vrata), onda ovakav prostor može biti izvrsna podloga za stvaranje originalnog doma čijem šarmu će biti teško odoljeti.

 

Foto: Alvhem

Upravo takav je prekrasno osmišljen stan s mnoštvom zanimljivih detalja na posljednjem katu jedne stare zgrade u Stockholmu.

 

Foto: Alvhem

Veliki saveznik uređenju bila je i kvadratura od 100-tinjak kvadrata što je omogućilo, pored dnevnog prostora i spavaće sobe, i radnu sobu te zaseban garderobni prostor. Brojne svijetle površine, uključujući i grede i drveni strop, koji su pobojani u bijelo, unijeli su još više svjetlosti u prostor, a ušuškana terasa nudi savršeno uživanje i pogled na gradske krovove.

Foto: Alvhem

Dnevna zona otvorenog je koncepta i u nju se ulazni iz ostakljenog hodnika. Kuhinja i dnevni boravak odijeljeni su zidom tako da se prostor podijelio na zone i svaki dio ima svoju privatnost.  Jedan od kutaka koji to ima u dnevnom prostoru jest i onaj pored peći na drva, idealan za uživanje u hladnim danima uz knjigu i čašu vina.

Foto: Alvhem

U stanu postoje mnogi originalni detalji, a jedan od njih je ostavljanje dijela bočnog zida koji dijeli kuhinju od boravka. S njega, kao i dijela zida u dnevnom boravku skinuta je žbuka kako bi se došlo do opeke koja je donijela toplinu i oplemenila neutralnu svijetlu bazu.

Foto: Alvhem

Iz postranog dnevnog prostora ulazi se u jednostavno uređenu spavaću sobu umirujućeg ugođaja i funkcionalnu garderobu, a uski hodnik s druge strane vodi do radne sobe i kupaonice te maloj vešeraja i gospodarskog bloka u kojem stoje sredstva za čišćenje.

 

Komentari