ŽIVOT U RUŽIČASTOM: 39 modernih i ženstvenih kvadrata za mladu vlasnicu

Tople i profinjene nijanse ružičaste, uzorak terazza i crni akcenti dobitna su kombinacija u ovom malom dvosobnom stanu, uređenom prema željama mlade vlasnice

 

 


Vlasnica stana od 39 kvadrata je mlada djevojka koja puno putuje i slobodno vrijeme provodi družeći se i putujući s prijateljima. Želja joj je bila imati moderan i  funkcionalan prostor, ali energičan i optmističan kako bi odražavo njezin karakter. Također, vlasnica je priželjivala neke smjelije boje te  nestandardna rješenja, a sanjala je i o tamnoj kupaonici.

Sve to stavila je pred dizajnere dizajnere Angelinu Gladkovu i Maksima Salasina iz studija AMI. Oni su stvorili moderan dom s minimalističkim elementima, te odabrali nježne nijanse ružičaste kao osnovu za shemu boja. Tome su pridodali terazzo uzorak i crne akcente koji su stvorili divnu sinergiju.

Foto: Maksim Maksimov

Kako je riječ o novogradnji, u samom tlocrtu stana se nije ništa drastično mijenjalo. U udubine u hodniku i spavaćoj sobi su stavljeni ugradbeni ormari što je omogućilo stvaranje funkcionalnijeg prostora za pohranu te je maknut mali zid koji je djelomično dijelio kuhinju od dnevnog boravka. Pored toga, dizajneri su odlučili  lođu pretvoriti u cjelogodišnje mjesto za opuštanje, te je potpuno izolirali i zamijenili ostakljenje.

Foto: Maksim Maksimov

Interijer se sastoji od ulaznog prostora koji vodi u sve ostale prostorije doma – toalet, kupaonicu, spavću sobu s radnim kutkom te otvoreni dnevni prostor koji je u jednoj prostoriji. Svaki centimetar je iskorišten i sve djeluje vrlo funkcionalno i stilski skladno.


U dizajnu svih prostorija postoji neki akcentni element (ružičasta, crna, terazzo, siva, drvo…) koji s jedne strane svakoj prostoriji daje poseban karakter, a s druge strane povezuje prostor u jedinstvenu cjelinu.

Jedan od zidova spavaće sobe ukrašen je krugom od terakota nijanse ružičaste te simbolizira sunce. U kombinaciji s nalgašenim rebrastim ukrasnim lajsnama i lusterom neobičnog oblika, stvara mirnu atmosferu ranog jutra. Krevet se nalazi nasuprot prozora, zahvaljujući čemu vlasnica može uživati ​​u pogledu na grad koji se budi.

Foto: Maksim Maksimov

U maloj komapaktnoj kupaonici nastavljena je linija s terakota nijansama ružičaste, ali su ih dizajneri malo razbili crnim zidnim ukrasom s prirodnom teksturom kamena.

Foto: Maksim Maksimov
Komentari