Transformacija zapuštenog stančića od 26 m2 u divan interijer sa spavaonicom

Jednosobni stan u Parizu bila je derutan prostor sve dok nije dobio novog vlasnika, mladu djevojku koja je posao temeljitog preuređenja povjerila dizajnerima iz Transition Interior Design studija. Oni su stančić promijenili do neprepoznatljivosti ali i stvorili mjesto za zasebnu spavaću sobu

 

 

Derutni interijer od svega 25 četvornih metara dizajnerice Carla Lopez i Margaux Meza iz Transition Interior Design studija pretvorile su u prekrasan, udoban i funnkcionalniji prostor. Teško je mogućew, nakon temeljite adaptacije dovesti stan u vezu s onim koji je zatečen kada ih je nova vlasnica, mlada djevojka, angažirala za uređenje .

Adaptacija, koja je trajala četiri mjeseca uključivala je sve – od novih instalacija, podnih i zidnih obloga, kupaonice, kuhinje, pregrađivanja, novog prilagođenog prostora za pohranu, namještaja pa sve do detalja.

 

HODNIK – prije i poslije

Foto: Transition Interior Design

 

Novoobnovljeni hodnik dobio je novu, vedru, dinamičnu i svježu boju na zidovima, dekorativne elemente poput tapeta i police sa zelenilom koja odjeljuje ujedno i ulazni prostor od kuhinje te policu za ključeve i sitnice te dodatni skladišni prostor smješten iznad ulaza, na stropu. Ovaj skladišni prostor zamišljen je kao ormari za cipele koje se trenutno ne koriste, kao i rezervne deke, poplune…

 

Foto: Transition Interior Design

 

 

KUHINJA – prije i poslije

Foto: Transition Interior Design

 

Prije nego što su dizajneri i građševinari došli u pomoć vlasnici, stara kuhinja bila je na mjestu trenutne spavaće sobe. Izolirana od ostatka prostora nepotrebne veličine za ovako mali stan, prostorija je zauzimala dragocjeni prostor, pogotovo kada znamo da stan nije imao zasebnu spavaonicu.

 

Foto: Transition Interior Design

 

Kuhinja se premjestila u glavnu prostoriju te je osmišljena mala bijela linijska kuhinja, prilagođena potrebama vlasnice koja rijetko kuha. Preko puta je smješten okrugli blagovaonski stol sa stolicama, a zid do hodnika iskorišten je za ugradbene ormare. Kako bi djelovao kao zid i tako stvarao iluziju prostornosti, obojan je plavom bojom kao i zid u hodniku.

 

Foto: Transition Interior Design

 

Nekadašnji prostor kuhinje bio je sasvim dovoljan da se u njega smjesti krevet i police iznad njega, rađene po mjeri. Atraktivnosti prostora doprinose tapete veselog uzorka, baš kao i odabir ružičaste boje za ormare.

 

Foto: Transition Interior Design

 

 

BORAVAK – prije i poslije

 

Foto: Transition Interior Design

 

Prostor dnevnog boravka koji je dio otvorenog prostora, uređene je minimalistički, a pažnju plijeni dizajnerska sofa Ronana and Erwana Bouroulleca u prekrasnoj plavoj nijansi te dodanim ružičastim jastucima. Prostor je dopunjen jednostavnom drvenom policom te okruglim bijelim klub stolićem, kako bi pogled kroz prozor, kao i sofa, potpuno došli do izražaja.

 

Foto: Transition Interior Design

 

 

KUPAONICA – prije i poslije

 

Foto: Transition Interior Design

 

Kupaonica uređena u nježne ružičste tonove i s dinamičnim vintage dodatkom keramičkih pločica naslanja se na spavaću sobu, a pristupa joj se odmah s ulaza. Usprkos maloj veličini prostorije, uspio se osmisliti prostor u kojem će biti zadovoljene sve funkcije – umjesto mini kade stavljena je tuš kabina pregrađena transparetnim prozirnim staklom od umivaonika.

 

Foto: Transition Interior Design
Komentari