Stara cigla i pastelni tonovi u malom dvosobnom stanu od 45 kvadrata

Nekoć jednosobni stan od 45 kvadrata pretvoren je u dvosobni kako bi se dobio odvojeni prostor za spavanje. Posebnost stanu daju starinski šarm, nepretencioznost i pastelne boje.

 


Stare cigle koje su otkrivene ispod žbuke i nježne boje stana od 45 četvornih metara o Oslu, u Norveškoj, daju mu poseban šarm. Smješten u zgradi u mirnoj četvrti norveške prijestolnice, stan je nedavno renoviran, a zadržao je svoj autentičan štih nekih prošlih vremena u kombinaciji s modernim dizajnom i trendovima.

Vintage stil i suvremeni dekor savršeno se stapaju u o ovom malom stanu, s pomalo neobičnim rasporedom.

FOTO: FINN

Tu je veliki dnevni boravak s blagovaonicom unutar koje je instaliran i mali uredski prostor koji djeluje kao točka koja povezuje dnevni boravak i spavaću sobu. U nju se ulazi iz te velike prostorije, koja je nekad, pored nus prostorija, bila jedina u stanu.

FOTO: FINN

Spavaća soba nastala je pregradnjom dnevnog boravka, pa je dugačka i uska s bračnim krevetom koji je stao ispod prozora i ispunio gotovo cijelu širinu prostorije. S druge strane spavače sobe nalazi se kutak za garderobu i naslonjač.

S druge strane stana, kod ulaznih vrata nalaze se mala kupaonica i kuhinja koje su unatoč kvadraturi i skromnom budžetu postigle potrebnu funkcionalnost i stil.

FOTO: FINN

 

Sve su boje u interijeru pomno odabrane kako bi dale osobnost prostoru, a da ne postanu prenapadne. Svijetloplava, ružičasta i bež-vanilija glavni su koloristički protagonisti ovog skandinavskog stana koji je očito zaobišao klasičnu kombinaciju bijele, sive i drveta.

FOTO: FINN

 

Komentari